Bayram kana bulanmasın

Bayram kana bulanmasın

KARAYOLLARI TRAFİK VE YOL GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMA DERNEĞİ KIRIKKALE İL TEMSİLCİSİ OKTAY KIRLANGIÇ, RAMAZAN BAYRAMI´NDA YOLA ÇIKACAK SÜRÜCÜLERE UYARILARDA BULUNDU

Bayram kana bulanmasın

Karayolları Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Kırıkkale İl Temsilcisi Oktay Kırlangıç, Ramazan Bayramı´nda yola çıkacak sürücülere uyarılarda bulundu.

27 MİLYON SÜRÜCÜ VAR

Ülke genelinde 27 milyonun üzerinde sürücü belgeli yol kullanıcısı bulunduğunu hatırlatan Kırlangıç, ?Okulların tatil olması nedeniyle memleketlerine bayramlaşmaya, sahil kenarlarına veya yazlıklarına gidecek olanlarla aktif kullanıcı bu tatil döneminde artmış olacaktır. Yolların kullanım yoğunluğu bir anda en az iki, hatta üç kat artacaktır. Bunun için trafikte tecrübeli sürücülerin acemi sürücülere mutlaka rehberlik etmesi gerekir. Zira tecrübeli usta sürücü, risk almaktan kaçınan sürücüdür. Kazaların önüne geçmek için bazı basit tedbirleri almamız gerekir? uyarısında bulundu.

ÖNEMLİ UYARILAR

Sabah yola çıkmadan önce mutlaka kahvaltı yapılması gerektiğini belirten Oktay Kırlangıç, trafik kurallarına mutlaka uyulması gerektiğini hatırlattı. Kırlangıç, ?Varsa sağlığınızla ilgili yolda kullanacağınız ilaçlarınızı yanınıza almayı unutmayınız. Yol için dar elbise ve dar ayakkabı giymeyiniz. Aracınıza fazla yolcu almayınız, emniyet kemerinizi takınız, 12 yaşından küçük çocukları ön koltukta oturtmayınız. Ön Koltuğa oturarak bebeğinizi veya küçük çocuğunuzu kucağınıza almayınız. Sürekli araç kullanmak yorgunluk ve uykuya sebep olacağı ve dikkati bozacağından, molasız devam etmekten ısrarla kaçınınız. Yaz sıcağında her 2 - 3 saatte bir ve mutlaka verilecek 10-15 dakikalık molalar ile dinlenip, en az 100 metre yürüyüş yapınız. Aracın genel bakımını ve gerekli kontrollerini, mutlaka tatile çıkmadan önce yapınız veya uzmanına yaptırınız. Uyku getiren veya aşırı gürültülü müzikten kaçınınız. Stresli konulardan veya aile içi münakaşalar yapmayınız. Sürücünün yol izlemesine engel olacak hal ve hareketlerden sakınınız. Hız kurallarına mutlaka uyunuz? dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü