BAŞSAVCI KESKİN'E YÖNELİK SOSYAL PAYLAŞIMLARA SORUŞTURMA

BAŞSAVCI KESKİN

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, kendisine yönelik FETÖ/PYD terör örgütü bağlantısı olduğu belirlenen sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti.

Keskin, olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "FETÖ/PDY terör örgütünün şahsımı hedef alarak yaptığı algı operasyonu, hain örgüte karşı mücadelemizdeki kararlılığımıza engel olamayacaktır." dedi.

Yalan ve iftira içeren ahlaksız paylaşımlar nedeniyle ilgililer hakkında şikayette bulunduklarını aktaran Başsavcı Keskin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yurt dışı kaynaklı Fetö/PDY terör örgütü bağlantılı olduğu tespit edilen sosyal medya hesaplarından ‘’ahlaksiz-savcidan-sorguda-hamile-kadina-skandalsozler" şeklinde yapılan paylaşımlar nedeni ile basın açıklaması  yapılması gereği hasıl olmuştur. 15 Temmuz hain darbe girişimi zamanında, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yaparak,  Bafra’da  Fetö / Pdy terör örgütü soruşturmaları tarafımdan  yürütülmüştür. Sosyal paylaşım sitelerine konu olan N.K. hakkında,  Bafra Cumhuriyet Başsavcılığının, 2016/4134 soruşturma sayılı dosyası üzerinden, Fetö/PDY terör örgütü üyeliği suçundan soruşturma yapılmıştır. Uyap kayıtlarından tespit edildiği üzere şüphelinin,  27/12/2016 günü, Fetö/ PDY terör örgütü üyeliği suçundan 14:26 ile 15:19 saatleri arasında ifadesi alınmıştır. Savunma alma işleminin tüm aşamalarında, şüphelinin yanında Samsun Barosuna kayıtlı kendi Avukatı da hazır bulunmuştur. Şüpheli savunması, Bafra Adliyesinde görevli bir bayan Zabıt Katibi ile birlikte zapta geçirilmiştir. Şüpheli ifade alınma işlemleri sırasında ayakta değil oturarak savunmasını yapmıştır. Şüpheli hakkında, dosya kapsamında örgüt içerisinde önemli bir göreve sahip olduğuna ilişkin deliller bulunması ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istememesi üzerine, şüpheli tutuklamaya sevk edilmiş olup Bafra Sulh Ceza Hâkimliğinin, 27/12/2016 gün ve 2016/450 sorgu sayılı kararı ile tutuklanmıştır. Şüpheli gözaltında kalmamıştır. Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı olarak şüpheli hakkında, evrakta sahtecilik suçundan ayrıca soruşturma yürütülmemiştir. Şüphelinin savunması ve diğer deliller kapsamında, hamile olduğunun anlaşılması ve eşinin de örgüt üyeliği suçundan tutuklu bulunması gözetilerek, 28/12/2016 tarihinde, bizzat tarafımdan tahliyesi ile adli kontrol altına alınması talep edilmiş ve mahkemece bu doğrultuda karar verilmiştir. Şüpheli hakkındaki soruşturma ve yargılama tutuksuz yürütülmüştür. Şüphelinin daha sonra, Bylock kullanıcısı olduğunun ve kendi adına açılan Bankasya hesabında, eşi tarafından örgüt talimatı ile hesap artırımı yapıldığının ayrıca tespit edilmesi üzerine Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan yargılama neticesinde şüpheli N. K. hakkında 6 yıl, 13 ay, 1 gün hapis cezası verilmiştir. Şüphelinin almış olduğu ceza kesinleşmeden yurt dışına kaçak yollardan firar ettiği anlaşılmıştır. Şüphelinin eşi F.K hakkında, Fetö / PDY üyeliği suçundan tarafımdan ayrıca soruşturma yürütülmüştür. F.K.  yapılan yargılama neticesinde 8 yıl, 1 ay, 6 gün hapis cezası almıştır. F.K. halen hükmen tutuklu bulunmaktadır.

Fetö / PDY terör örgütü tarafından, Türkiye'de yapılan Fetö / PDY soruşturma ve yargılamalarını itibarsızlaştırmak için organize bir şekilde yapıldığı anlaşılan, bugüne kadar hiçbir yasal zeminde, yazılı-görsel medyada belirtilmeyen, ifade alma işleminden 4 yıl sonra, tarafımdan söylendiği iddia olunan, gerçekle ilgisi bulunmayan, tamamen yalan ve iftira içeren ahlaksız paylaşımlar nedeniyle ilgililer hakkında şikâyette bulunulmuş olup,  Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Fetö/PDY terör örgütünün şahsımı hedef alarak yaptığı bu algı operasyonu, hain örgüte karşı mücadelemizdeki kararlılığımıza engel olamayacaktır."

Keskin, yaşanan olayla ilgili olarak cezai ve hukuki süreçte, olayın sonuna kadar da takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ