Baskı, Sürgün ve Soruşturmalar Derhal Son Bulmalıdır!

Baskı, Sürgün ve Soruşturmalar Derhal Son Bulmalıdır!

?MEB, HUKUK DIŞI KARARLARA İMZA ATIYOR?

Baskı, Sürgün ve Soruşturmalar Derhal Son Bulmalıdır!

Siyasi iktidarın eğitim başta olmak üzere, toplumsal yaşamın bütün alanlarında etkisi hissedilen baskıcı, otoriter ve anti demokratik uygulamalarının hız kesmeden devam ettiğini ifade eden Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkan Vekili Ahmet Bekmez, ?Siyasi iktidar önünde engel olarak gördüğü tüm kişi ve kurumları etkisiz hale getirerek bertaraf etmek için elindeki bütün olanakları sonuna kadar kullanmakta, Eğitim Sen´i ve Eğitim Sen üyelerini baskı, sürgün ve soruşturmalar üzerinden sindirmeye ve hizaya getirmeye çalışmaktadır? diye konuştu.

?BAZI ARKADAŞLARIMIZ KEYFİ KARARLARLA SÜRGÜN EDİLMİŞTİR?

Sadece son birkaç ay içinde çok sayıda Eğitim Sen üyesinin sendikal faaliyetleri ve demokratik eylemleri yüzünden soruşturma geçirdiğini kaydeden Bekmez, ?Bazı arkadaşlarımız keyfi kararlarla sürgün edilmiş, bazı arkadaşlarımız sosyal medya paylaşımları ve attıkları sloganlar gerekçe gösterilerek açığa alınmıştır. Büyük bölümü siyasal talimatlarla hayata geçirilen ve tamamı keyfi olan hukuk dışı tutumlar üzerinden en temel sendikal faaliyetlerimiz bile ?yasadışı´ gösterilmeye çalışılmakta, sendikal faaliyetlerimiz açıkça engellenmek istenmektedir.

?MEB, HUKUK DIŞI KARARLARA İMZA ATIYOR?

Bekmez sözlerine şöyle devam etti: ?Milli Eğitim Bakanlığı, bugüne kadar en temel sendikal hak ve özgürlükler konusunda, sendikal hakların kullanılması sürecinde çok sayıda hukuk dışı girişimde bulunmuş, hukukun en temel ilkelerini yok sayan kararlara ve uygulamalara imza atmıştır. MEB´in yasakçı ve hukuk dışı kararları, keyfi cezaları mahkemelerden, yüksek yargı organlarından birer birer dönmesine rağmen Bakanlık, özel olarak sendikamıza yönelik baskıcı, dışlayıcı ve ayrımcı politikalarını sürdürmektedir.?

?YÖNETİCİLERİN HEPSİ DE SİYASİ KADRO?

?İktidarın ideolojik çizgisinde olan ve tamamı ?siyasal kadro´ olarak atanan idari makamların baskı ve yıldırma girişimleri, üyelerimize yönelik olarak açılan disiplin soruşturmaları, verilen sürgün ve açığa alma kararları tamamen hukuk dışıdır. İktidarın politikalarına itiraz eden herkesin hedef haline getirildiği böylesi bir dönemde örgütlü mücadelemiz engellenmeye çalışılmaktadır. Eğitim Sen üyeleri hakkında hukuki temelden yoksun ve tamamı siyasal nitelikli olan soruşturmalar sürerken, takipsizlik ile sonuçlanan dosyaların siyasi talimatlarla yeniden açılması, hukuk dışı bir şekilde soruşturma üzerinden ?suç yaratma´ amacı taşımaktadır.?

?AMAÇLARI KORKUTMAK, YILDIRMAK, SİNDİRMEK??

?Bu tür hukuk dışı girişimlerin asıl amacının korkutmak, yıldırmak ve sindirmek olduğu bellidir. Üye ve yöneticilerimizin hemen her sendikal faaliyetinin baskı ve soruşturma gerekçesi olması, siyasi iktidarın anti demokratik uygulamalarına itiraz eden herkese yönelik bir gözdağıdır. MEB, en temel sendikal hak ve özgürlükleri yok sayarak ve hukuk dışı kararlara imza atarak resmen ?sendikal faaliyeti engelleme? suçu işlemektedir. Sendikal örgütlenme ve ifade özgürlüğünü ayaklar altına alan, hukuku ayaklar altına alarak hareket edenler karşısında sessiz ve tepkisiz kalmamız elbette mümkün değildir.?

?BASKI VE TEHDİTLERE PABUÇ BIRAKMAYACAĞIZ?

?Bizleri baskı altına almaya çalışan, haklı mücadelemizden döndürmeyi amaçlayan her türlü hukuk dışı ve fiili uygulama, ülkemizin tehlikeli bir yola girdiğini ve iktidar güçlerinin denetimi altındaki tüm devlet organlarını ve medyayı kullanarak karşısında engel olarak gördüğü tüm kişi ve kurumları bertaraf etmek istediğini göstermektedir. Sendikamız nereden gelirse gelsin, baskı ve tehditlere pabuç bırakmayan mücadeleci bir geleneğin temsilcisi ve savunucusudur. Sendikamız üye ve yöneticilerine yönelik her türlü baskının, soruşturma ve sürgünlerin durdurulması için örgütsel ve hukuksal mücadelemizi sürdüreceğimiz bilinmelidir.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti