Başkentin bir adım uzağında elektriksiz yaşıyorlar

Başkentin bir adım uzağında elektriksiz yaşıyorlar

Türkiye'nin başkenti Ankara'ya 70 kilometre mesafede bulunan Kırıkkaleli vatandaşlar, 7 gündür elektriksiz yaşıyor.

HASTALIK NEDENİ

Kırıkkale’nin en gelişmiş mahallerinden olan Bahçelievler’de bulunan apartman sakinleri 7 gündür elektriğe hasret kaldı. Apartman sakinleri buzdolabındaki yemekleri kokmasın diye komşularına müracaat ediyor. Açıkta kalan yiyeceklerin kokusu bütün evlerini sardı. 

 

7 GÜN

Bahçelievler şehit Jandarma Er Dursun Doğanay Caddesi üzerinde bulunan Güneşevler Yapı Kooperatifi G Blokta bulunan apartmanın tamamında elektrik bulunmadığını açıklayan Hidayet Özçam, 7 gündür elektriklerinin olmadığını söyledi.

 

NE YAPACAKLARINI ŞAŞIRDILAR 

Elektrik dağıtım şirketi BEDAŞ’a giderek durumlarını anlattıklarını belirten Özçam “Ekipler geldi ve inceleme yaptı. İnceleme sonunda kesilen bölümün kendi sınırları içinde olmadığını söyledi. Fakat biz baktırdık ve binim bina dışında kablolar gözüküyor. Ne yapacağımızı şaşırdık.” dedi.

 

ÇARE ARANIYOR

Kooperatifte 7 tane bina bulunduğunu belirten Özçam, “Diğerlerinin hepsinde elektrik var. Sadece bizimkinde yok. Diğerlerinin elektrikleri kablolar vasıtasıyla veriliyor. Bizimki yerden geliyor. Ağır tonajlı bir araç geçtiği zaman büyük sıkıntı yaşıyoruz. Buna yetkililer bir çare bulsun.” diye konuştu.

 

MUMLA OTURUYORLAR

Apartmanın kokmaya başladığını ifade eden Özçam “Apartmanda hayat durdu. Çocuklarımız akşam mumla oturuyor. Yiyeceklerimiz bozuldu. Temle gıda maddelerini komşularımızın dolaplarına bırakıyoruz. Yeter bu kadar çektiğimiz. Doğunun en ücra köşesinde elektrik veriliyor. Ankara’ya 70 kilometre uzaklıktaki Kırıkkale’de kimse ilgilenmiyor.” dedi. 

 

ÇOCUKLAR ÇUKURDA OYNUYOR

Binaya giren kablonun iş makineleri tarafından açıldığını söyleyen mahalle sakini Sabri Özcam, “Kablolar çok büyük. Çocuklar oyun oynamak için çukura giriyorlar. Buda büyük bir tehlike. Bir çocuğa zarar gelirse bunun sorumlusu kim olacak. Apartman sakinleri ellerinden geleni yapıyor. Yetkililer buna bir çözüm bulsun. Acı bir olay yaşanmasın.” şeklinde konuştu.       



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ