Başkana Randevusuz Sorular

Başkana Randevusuz Sorular

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, ‘Başkana Randevusuz Sorular’ programıyla üçüncü kez izleyicilerin karşısına çıktı. Başkan Türkyılmaz, halk tarafından sorulan bütün sorulara içtenlikle cevap verdi.

“1956’da Yahşihan Belediyelik oldu. O günden bugüne 12. Belediye Başkanı benim. On iki yılda yapılanları getirsinler ölçsünler, biçsinler, toplasınlar eğer bizim ekip arkadaşlarımızın yaklaşık üç buçuk yılda yaptıklarını bir dirhem geçerse yapılan işlemleri getirsinler ben namusum üzerine yemin ediyorum bugün bu belediye başkanlığını bırakırım.”

Bizim yerimizde olsan 2 yıl boyunca sürekli sular kesilse, yollar çamur toz toprak olsa, kendine oy verir misin’ sorusuna cevap veren Türkyılmaz, “İnanın benim evimin önü de çamur. Buradan bir kez daha tekrarlamak istiyorum. 1956’da Yahşihan Belediyelik oldu. O günden bugüne 12. Belediye Başkanı benim. On iki yılda yapılanları getirsinler ölçsünler, biçsinler, toplasınlar eğer bizim ekip arkadaşlarımızın yaklaşık üç buçuk yılda yaptıklarını bir dirhem geçerse yapılan işlemleri getirsinler ben namusum üzerine yemin ediyorum bugün bu belediye başkanlığını bırakırım. Bırakın oy vermeyi sahalara bile inmem, ortada bir ekonomik kriz var. Şu an 48 yaşında bir Belediye Başkanıyım. Şehrimizin altını üstüne getirdim. İlk aldığımız asfaltın maliyeti ile şimdiki arasında dağlar kadar fark var. Bir şey yapıyorsun TEDAŞ durduruyor, Bir şey yapıyorsun Kamu İhale Kurumu var. Bir aile babası düşünün siz kendi evinizin dış duvarını yıkmak ister misiniz? Soğuk almasını ister misiniz? O yüzden hiçbir belediye başkanı da ne suların kesilmesini ne de yolların çamur olmasını ister. Ama bir şehre de bir tane deli lazım geleceği kurtarmak için. Ben iki yılınızı çaldıysam 50 yılınızı vereceğim” dedi.

 ‘Hoca Ahmet Yesevi Caddesi karayollarına ait, siz neden yapıyorsunuz?’ sorusuna cevap veren Türkyılmaz, “Biz bunu karayollarından devir aldık. Asfaltını da yapacağız. Çünkü karayolları 5 yıldan beri bizi bekletiyordu. Her şeyi devletten beklersek ortada kalıyoruz. Biz oradaki tek şeridi altı şeride çıkarttık. İnsanlar bize kızıyor ama bittiğinde yolların ne kadar genişlediğini görecekler dedi.

 ‘Yahşihan’a yürüyüş yolu yapmayı düşünüyor musunuz?’ sorusuna cevap veren Türkyılmaz, “Yürüyüş yolları Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’nde, Polis Okulu önünde ve Recep Tayip Erdoğan Caddesi üzerinde asfalt bittikten sonra yapılacaktır”

 ‘Gelir bilançonuzda bazı aylarda açık oluyor, bunu diğer aylar ile nasıl dengeliyorsunuz?’ sorusuna cevap veren Türkyılmaz, “Yahşihan Belediyesi biraz borçlanıyor, borçlanmaya da devam edecektir. Daha sonra bu borçların eridiğini göreceksiniz, bu ay elli milyonluk arsa sattık asfalt için ödeme yaptığımızda dengelenme görülecektir dedi.  Bir sonraki bilanço tarihlerinde borçlarımızın eridiğini herkes görecektir” dedi.

 

 

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız