Başkan Saygılı: "80 binanın dış cephesi yenilecek"

Başkan Saygılı:

Kırıkkale’nin kalbi niteliğinde olan Zafer Caddesinde “Sokak Sağlıklaştırması” Projesi hayata geçiyor.

Kırıkkale’nin kalbi niteliğinde olan Zafer Caddesinde “Sokak Sağlıklaştırması” Projesi hayata geçiyor. Kırıkkale Belediyesi personelleri tarafından cadde üzerinde ki esnaf ve mülk sahiplerine yönelik bilgilendirme çalışmalarına başlandı.

KENT KİMLİĞİNE KAVUŞACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kırıkkale belediyesinin iş birliği ile düzenlediği “Sokak Sağlıklaştırması” projesi kapsamında bilgilendirme çalışmalarına başlandı. Cumhuriyet Meydanına Bakan binalar, Zafer Caddesinden – Belediye Caddesine kadar olan sokaktaki 80 binanın dış cephe iyileştirmesinin yapılacağı proje ile Zafer Caddesi kent kimliğine kavuşacak, projesi ile bölge güzel bir görünüme kavuşacak.

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, yapılan bilgilendirmeler için "Yaklaşık 80 bina üzerinde uygulanacak proje, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kırıkkale Belediyesi öncülüğünde, Belediyemizin de destekleri ile hayata geçirilecektir. Bu proje ile binaların dış cephesi ile iş yerlerinin tabela ve tente sistemleri standart şekilde tek tip olacaktır. Çalışma mülkiyet sahiplerinin rızası alınmak suretiyle kısa sürede başlayarak yine kısa sürede tamamlanmasını bekliyoruz. Proje ile şehir merkezimiz modern ve daha güzel bir görünüm kazanacaktır." dedi.

Maliyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kırıkkale Belediyesince karşılanacak olan projeye yönelik yapılan bilgilendirmelere mülk sahipleri ve esnaf tam destek veriyor. Caddenin şehir için yeniden bir cazibe noktası haline geleceğini kirliliğin önüne geçileceğini belirten esnaflar uygulamadan dolayı Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’ya teşekkür etti. Proje kapsamında binalardaki tabela kirliliği kaldırılarak tek tip tabelalar konacak, binalardan sarkan kablolar ile çanak antenler toplanarak tek bir noktaya alınacak, ayrıca görüntü kirliliğine neden olan klimalarda tek bir yerde toplanarak üstleri kapanacak.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız