?Basiretsiz dış politikanın eseridir?

?Basiretsiz dış politikanın eseridir?

?REYHANLI SALDIRISINI UNUTTURANLAR YİNE KURU KURUYA BİRLİK BERABERLİK MESAJI VERİYOR?

?REYHANLI SALDIRISINI UNUTTURANLAR YİNE KURU KURUYA BİRLİK BERABERLİK MESAJI VERİYOR?

?Basiretsiz dış politikanın eseridir?

CHP İl Başkanı Av. Ahmet Önal, Suruç´ta 32 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının Reyhanlı saldırısı gibi unutturulmaması gerektiğini söyledi. Av. Önal, ?Kuru kuruya birlik beraberlik mesajları verip olayın soğutulması sağlanamaz. Reyhanlı´nın acısı hala yüreğimizde iken bu tür olayların arkasının gelmesine dış politikanın basiretsizliği ve olayların soruşturulmaması sebep oluyor? dedi.

REYHANLI HATIRLATMASI

Fatih Gençer´e özel açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Av. Ahmet Önal, ?Bu gibi olaylar beklenmeyen olaylar değil. Sınır delik deşik bir vaziyette, PYD´lilerin egemenliği altında ise, IŞİD militanları devlet hastanelerinde tedavi görüp ülkenin dört bir yanına hücre evleri açıyor ise bu tür olayların yaşanılması beklenendir. Bu ilk değil. Daha önce Hatay´ın Reyhanlı İlçesi´nde 50 vatandaşımızın hayatını kaybettiği acı bir olayı daha yaşamıştık. Bu ortamda buna benzer acı olayları yaşamak mümkün? dedi.  

?DERİNLEMESİNE SORUŞTURULMALI?

?Üzülerek söylemeliyim ki bu olaylar devletin acizliğini gösteriyor? diyerek sözlerini sürdüren İl Başkanı Önal, ?Bu tür olayların ardından sözde birlik, beraberlik mesajları verilip derinlemesine bir araştırma ve soruşturma yapılmıyorsa bu olayların devamı da gelir. Suruç´ta yaşanılan olayın bağlantıları bulunmalı. Kimler nasıl planlamış, kimler yol vermiş? Bunlar çok iyi araştırılmalı ve gerekli önlemler alınmalıdır. Çıkıp mesaj vermekle acılar dinmiyor, aksine yeni olaylara da taviz veriliyor? şeklinde konuştu.

?IŞİD TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK KABUL EDİLMELİ?

IŞİD´in devleti yönetenler tarafından terör örgütü olarak telaffuz edilmediğini sözlerine ekleyen İl Başkanı Önal, ?Ülkemizde sayısı oldukça çok hücre evleri var. Çocukları IŞİD tarafından kaçırılıp, intihar bombacısı ve militan yapılan aileler feryat ediyor, kimsenin dönüp baktığı yok. IŞİD militanlarının çoğu çocuk. IŞİD terör örgütü olarak kabul edilmeli ve gerekli mücadele yapılmalıdır? diye konuştu.

?CİDDİ ADIMLAR ATILMALI?

İl Başkanı Av. Önal şöyle devam etti: ?Aslında bu olay dış politikanın basiretsizliğinin eseridir.  Biz hiç olmazsa bu olayın ardından devlet kapsamında bir adımın atılmasını istiyoruz. Sorumluların bulunabileceği, destekleyenlerin ve yol verenlerin bulunup soruşturulabileceği ciddi adımların atılması gerekiyor.  Öyle kuru kuruya mesaj verip olayın soğutulması bu acı olayların arkasını getirir.?  

?REYHANLI SALDIRISI YAŞANDIĞINDA HÜKÜMET YOK MUYDU??

?Çok acı olan da bu olayları siyasi malzeme olarak kullanıp, hükümetsizliğe ve belirsizliğe bağlayanlar yaşanılan acıyı çoğaltmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Bu düşünceye sahip olanlar gerçeklerin ve acı olayların üstünü kapatıp, bundan siyasi çıkar elde etmek isteyenlerdir. Reyhanlı´da 50 kişinin hayatını kaybettiği olay gerçekleşirken hükümet yok muydu??

HABER: FATİH GENÇER



1

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

2

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

3

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

4

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

5

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

6

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

7

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı