Basın tarafsız ve ilkeli olmalıdır

Basın tarafsız ve ilkeli olmalıdır

MHP Belediye Başkanı Mustafa Pekdoğan, yerel basının kentin sorunlarını açığa çıkardığını ve kamuoyunu bilgilendirdiğini söyledi. Basının, tarafsız ve ilkeli olması gerektiğini belirten Pekdoğan, Bir ülkedeki demokrasinin insan hakları ve özgürlüklerin g

ÜLKENİN EN ÖNEMLİ SESİ
MHP Belediye Başkanı Mustafa Pekdoğan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Basının, bir ülkenin en önemli sesi olduğunu belirten Pekdoğan açıklamasının devamında, “Dünyada da ölçü budur. Bu nedenle basın özgürlüğünün kısıtlanması, bu özgürlüğü kısıtlayan hükümetleri ve ülkeyi dünya ölçeğinde geri kalmış ülke konumuna getirir. Bakın bizim demokrasimiz ,bizim insan haklarına verdiğimiz değer Avrupa’da Amerika’da sorgulanıyor, yargılanıyor. Bu bizim için büyük bir ayıptır. Bu sorunu ve bugün bu duruma neden geldiğimizi şüphesiz sizler çok daha detayları ile biliyorsunuz. Bu olumsuz durumdan ülkemizin hızla kurtulmasını ve basın özgürlüğünün güvence altına alınmasını, hapiste hiçbir gazetecisinin bulunmadığı bir ülke olmamızı temenni ediyorum.”

MAHALLİ BASININ ÖNEMİ
“Bu özel günde benim bunun dışında altını çizmek istediğim bir şey var. O da mahalli basının önemi. Şöyle düşünüyorum; ulusal basın genel cerrahi ise mahalli basında mikro cerrahidir. Önemi bu kadar yüksektir. Çünkü ulusal basın şehirlerin, insanların sorunlarına lokal olarak inmez, inemez. Oysa hayat şehirlerin en ücra yerlerinde devam eder. Mahalli basın şehrin her sokağını her kaldırım taşını, en büyükten en küçüğe en detay problemlerini bilir. Bunların üstüne gider. Çözülmesi için sorunlara ışık tutar. Ulusal düzeyde görülmeyen başarıları da takdir etmemiz için bizlere gösterir. Bu anlamda benim için, bizim için çok ama çok değerli olduğunuzu bilmenizi istiyorum. İstisnasız hepinizi çok önemsiyor ve takdir ediyorum. Bu duygularla gazeteciler gününüzü kutluyor işlerinizde kolaylıklar ve başarılar diliyorum.” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ