Basın, milletin umumi sesidir

Basın, milletin umumi sesidir

MHP İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer, basının milletin umumi sesi olduğunu ve her şeyi korkmadan yazan ve kamuoyunu aydınlatan gazetecilerin önemli bir görev üstlendiğini söyledi.

DÜRÜST VE TARAFSIZ YAYIN
MHP İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer, 10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeniyle basın açıklaması yaparak, kent genelinde bulunan gazetecilerin gününü kutladı. Gazetecilerin önemli bir görev üstlendiğini belirten Göçer, basının Türkiye’nin gücü olduğunu belirterek, korkusuzca gerçekleri yazan gazetelerin önemli ve kutsal bir görev üstlendiğini söyledi. Göçer açıklamasının devamında, “Demokrasinin olmazsa olmazı olan basın ve onun kıymetli çalışanları mensupları, insanımızın birlik beraberliği, huzurumuzun korunması doğrultusunda ilkeli, doğru, dürüst ve tarafsız yayıncılık anlayışıyla gecesini, gündüzüne katarak, kar, kış, sıcak, tehlike demeden, canla başla çalışarak, haber ve değerlendirmeleri ile toplumu doğru bilgilendirme görevlerini yerine getirmektedirler”

GÜCÜNÜ KAMUOYUNDAN ALIYOR
“Gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın, önemli ve etkin bir denetim organı olma konumuyla beraber, demokrasinin vazgeçilmez temel unsurlarından biridir. Gazetecilik, günümüzün en dinamik ve fedakârlık isteyen mesleklerinin başında gelmektedir. Basın deyince ilk aklımıza gelen ise gazeteciliktir. Çağımızın en önemli ve zor mesleklerinden biri olan gazeteciliğin, kamuoyuna haber ve bilgi akışını tarafsız ve objektif bir şekilde sağlamak, toplumsal sorunlar karşısında kamuoyu oluşturmak, demokrasinin güçlenmesi ve gelişmesine katkı sunmak gibi önemli bir görevi vardır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ün de ifade ettiği gibi; “Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdırlar. Basın, milletin umumi sesidir. Bir milleti aydınlatma ve uyarmada bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.”

GÜNÜNÜZÜ KUTLUYORUM
“Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve ilimizin sosyal, kültürel, ekonomik gelişmesi ve kalkınması için gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan, yaptıkları görev gereği bir anlamda kamu hizmeti ifa eden değerli basın mensuplarımızın, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nü” kutlar, hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anar, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım.” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ