Basın mensuplarına ilkyardım eğitimi

Basın mensuplarına ilkyardım eğitimi

İl Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından başlatılan 112 eğitimleri devam ediyor. Kamu Hastaneler Birliği Sekreterliği'ne bağlı hastanelerin acil servislerinde görev yapan sağlık personelinin ardından ilimizde görev yapan Ulusal ve yerel basın mensuplar

4 EYLÜL’DE YAPILACAK

İl Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından başlatılan 112 eğitimleri kapsamında başlatılan 112 eğitimleri hız kesmeden devam ediyor. İl Sağlık Müdürlüğü resmi sitesinden yapılan açıklama da Hastaneler Birliği Sekreterliği’ne bağlı hastanelerin acil servislerinde görev yapan sağlık personelinin ardından ilimizde görev yapan Ulusal ve yerel basın mensuplarına da 112 eğitimi verileceği açıklandı. Basın mensuplarına verilecek eğitimin 4 Eylül 2013 tarihinde yapılacağı söylendi.

112 TARAFINDAN VERİLECEK EĞİTİMLER

Söz konusu eğitimler kapsamında 112 Eğitim Birimi tarafından basın mensuplarına, “Hasta/Yaralı Taşımada Genel Kurallar, Taşıma Mekaniğinin Temel İlkeleri, Sedye ile Taşıma Teknikleri, Kısa Mesafede Süratli Taşıma Teknikleri, Acil Taşıma Teknikleri (Rentek-Rautek), Ana Sedye, Kaşık Sedye, Sandalye Sedye, Vakum Sedye, Boyunluk, KED Yeleği, Travma Tahtası ve Transport Pozisyonları” konularında uygulamalı eğitimler verilecek.

BAŞTABİPLİK TARAFINDAN VERİLECEK EĞİTİMLER

Ayrıca Baştabipliği Çalışan Sağlığı ve Güvenliği Birimi tarafından, “Çalışan Sağlığı ve Güvenliği, Beyaz Kod, Kesici Delici Alet Yaralanmaları, Kişisel Koruyucu Ekipman, Ambulans ve Tıbbi Malzeme Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon, Tıbbi Atık, El Hijyeni, Yangın” konularında eğitimler verilecek. 



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!