Basın, demokrasinin vazgeçilmez unsurudur

Basın, demokrasinin vazgeçilmez unsurudur

Kırıkkale Valisi Ali Kolat 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün özel bir gün olduğunu söyledi. Kolat” Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından birisi de bağımsız basındır” dedi.

BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURU

Kolat açıklamasında “Basın; dünyanın her yerinde yaptığı yayınlarla, demokratikleşme, şeffaflık, insan haklarına saygılı olma, hukukun üstünlüğü, eğitim, sağlık, güvenlik, kamu hizmetleri ve yasal hakların tam olarak kullanılması gibi konularda kamuoyunu etkilemektedir” dedi.

İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ GELİŞİYOR

Vali Kolat’ın açıklaması aynen şöyle “İletişim teknolojisinin gelişmesiyle özellikle gazete, televizyon, radyo ve internet yayıncılığı halkın sesi haline gelmiş; Devlet ile vatandaş arasında adeta köprü görevini üslenmiştir. Dünyanın her hangi bir yerinde meydana gelen bir olay aynı anda sosyal medya ve tüm kamuoyu ile paylaşılabilmektedir.”

ÖNEMLİ BİR KAMU VAZİFESİ YAPIYORLAR

“Medya alanında çalışan basın mensupları önemli bir kamu görevlerini yerine getirirken gece ve gündüz demeden her türlü zor şartlar altında çalışmakta; hatta bu uğurda yaralanan ve hayatını kaybedenler olmaktadır.”

YENİ YASAL DÜZENLEMELER YAPILIYOR

Son yıllarda ülkemizde basma yönelik yeni yasal düzenlemeler yapılmıştır. 5953 sayılı Basın Mesleğinde Çalışanlarla Çalıştırılanlar Arasındaki Münasebetlerin Tanzimi Hakkındaki Kanun ile 212 sayılı yasanın çıkartılması gazete çalışanlarının haklarını korumaya ve iyileştirilmesine yönelik düzenlemelerdir. 195 sayılı yasada da çalışan gazetecilere yönelik düzenlemeler mevcuttur.5187 sayılı Basın Kanunu ile de mevkutelere yeni düzenlemeler getirilmiştir. Ayrıca San Basın Kartı yönetmeliğinde basın mensupları yararına birçok değişiklikler yapılmıştır.”

YEREL BASIN SÜREKLİ YENİLENİYOR

“Yerel gazetelerin dizgi ve baskıda kendilerini yenilemeleri, haber ve yorumlarda basın yayın ilkelerine uymaları; okurun beğeni ve takdirinin kazanılması yönünden önemlidir. Basınımızın bu bakımdan iyi bir konumda olduğunu söyleyebiliriz. İlimizde günlük yayın yapan 12 adet gazete, 20`ye yakın internet sitesi ve 6 adet radyo kuruluşu mevcut. Görsel iletişim ve görsel teknolojinin hızla ilerlediği bu süreçte ilimizde yerel televizyon yayınının olmaması önemli bir eksiklik olarak görülmektedir. Bu vesileyle, ebediyete intikal etmiş gazetecilerimizi rahmetle anıyorum. Tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutluyor, aileleriyle birlikte daha nice sağlıklı, başarılı ve mutlu yıllar diliyorum.”



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ