Basın toplumun vicdanı, gözü ve kulağıdır

Basın toplumun vicdanı, gözü ve kulağıdır

KUTLAMA MESAJLARI

KIRIKKALE VALİSİ MEHMET İLKER HAKTANKAÇMAZ

Darbenin önüne geçmede Önemli rol oynadınız

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, medyanın Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın mesajını kamuoyuna duyurarak, hain darbe planının önüne geçilmesinde büyük rol oynadığını söyledi. Milli değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlükleri temel alan medya kuruluşlarının önemli bir görev üstlendiğini belirten Haktankaçmaz, basının yol gösterici olduğunu bildirdi.

YOL GÖSTERİCİ OLUYORSUNUZ

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Haktankaçmaz mesajında, ?İlimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran, etkin çözüm önerileriyle kamu kurum ve kuruluşlarının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basın mensuplarımızın yorum ve görüşleri, idareciler olarak bize çalışmalarımızda yol gösterici olmaktadır. Son dönemde yaşanan hain darbe girişimi göstermiştir ki; milli değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlüklerini temel alan bir anlayışla görevini yerine getiren basın organları demokrasinin en büyük güvencesidir.?

BASINIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

?Milli İradeye vurulmak istenilen bu kalkışmada, milli birlik ve bütünlüğümüzü koruyucu tutum ve yayınlarından dolayı basın mensuplarımız her türlü övgü ve takdiri hak etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, çalışmalarımızda büyük desteğini aldığımız basınımıza teşekkürlerimi sunuyor, ilkeli ve objektif bir anlayışla devam edeceğine inandığım çalışmalarınızda başarılar diliyor, tüm basın mensuplarının ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü? kutluyorum? dedi.

KIRIKKALE BELEDİYE BAŞKANI MEHMET SAYGILI

Toplumu bilgilendiriyorsunuz

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü ile ilgili kutlama mesajı yayınladı. Saygılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ?Gelişen teknoloji ve çağa ayak uyduran Türk basını bugün, yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, sanal ortamda da memnuniyetle takip ettiğimiz bir gelişme kaydetmektedir? dedi.

KIRIKKALE İL EMNİYET MÜDÜRÜ MAHMUT ÇORUMLU

Çorumlu´dan Gazeteciler Günü kutlama mesajı

İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili açıklama yaparak, kentte görev yapan bütün gazetecilerin gününü kutladı. Çorumlu yaptığı açıklamada, ?Kamuoyunun gözü kulağı sesi olma özelliklerine sahip tarafsız ilkeli sorumluluk anlayışı ile vatandaşlarımıza haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok önemli bir misyonu yerine getiren tüm basın mensuplarının ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler? gününü kutlarım.?

KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERİ DR. MUSTAFA BOYABATLI

Basın, tarafsız bağımsız olmalı

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Boyabatlı, basının tarafsız ve bağımsız olması gerektiğini söyledi. Basının toplumsal kalkınma ve gelişmenin önemli bir yeri olduğunu belirten Boyabatlı, güçlü basının güçlü demokrasinin tesisini sağlayacağını bildirdi.

HAREKETLİ VE DİNAMİK MESLEK

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Boyabatlı, 10 Ocak çalışan gazeteciler günü ile ilgili yazılı açıkla yaptı. Boyabatlı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ?Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri de bağımsız basındır. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır. İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Çağımızın dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, ideal manada haberin doğrusunu insanlara ulaşmasını sağlamak gibi anlamlı bir misyonu içermektedir.?

DEMOKRASİNİN TESİSİ

?Tarafsız ve evrensel normlara uygun ilkeler çerçevesinde yayıncılık yaparak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak da kamusal bir görevi yerine getirmektedirler. Bu nedenle, güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır. Toplumun gelişimi ve kalkınma süreci de, basın çalışanlarının desteğiyle daha hızlı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni eder, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım.?

AK PARTİ İL BAŞKANI MÜRSEL AKÇAY

Gazetecilik, riski yüksek bir meslek haline geldi

AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, gazeteciliğin fedakârlık isteyen bir meslek olduğunu söyledi. Akçay, ?Büyük ölçüde fedakârlık isteyen, riski yüksek bir meslek haline geldi? diyerek gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

GAZETECİNİN MESAİ SAATİ OLMAZ

AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle açıklama yaptı. Basının bir milletin müşterek sesi olduğuna dikkat çeken Akçay gazetecilik mesleğinin bugün, büyük ölçüde fedakârlık isteyen, mesaisi olmayan, riski yüksek bir meslek haline geldiğini ifade etti. Bu görevi yürüten çalışan gazetecilerin bu zorlu günlerde büyük risk ve sorumluluk altında bulunduklarını dile getiren Akçay ?10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve ?Çalışan Gazeteciler Günü? olarak kabul edilen bu özel günü hep birlikte kutlamaktayız. Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri de bağımsız basındır. Gazetecilerin, mesai saati olmaz. Zira haberin ne zaman doğacağı, belli değildir. Basın, halka haber iletme görevini her türlü zorluğa rağmen yerine getirme gayreti içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir. Zaman zaman saldırılara maruz kalmakta, darp edilmekte hatta ve hatta öldürülmektedirler? ifadelerini kullandı.

DİK VE İLKELİ DURUŞLU OLMALI

Basının bir diğer önemli fonksiyonunun da kamu kurum ve kuruluşları ile idarenin eylemlerini halk adına haber yolu ile denetlemesi olduğunu ifade eden Akçay ?Basın gücünü kamudan almaktadır. Her zaman kamu çıkarını göz önünde tutan, objektif ve doğru habercilik anlayışını benimseyen ve basın etik ilkelerinden hiçbir şekilde ödün vermeyen, Özveriyle görevlerini yerine getiren ve meslek hayatları boyunca her türlü fedakârlığı gösteren basın mensuplarımızın bu anlamlı gününü kutluyorum. Ülkemizin içerisinden geçtiği bu zor günlerde basın çalışanlarımızın doğru ve ilkeli haber anlayışlarının önemi son derece büyüktür. Zira bu önem 15 Temmuz gecesi Türk basınının dik ve ilkeli duruşu ile anlaşılmıştır? dedi.

HALKI BİLİNÇLENDİRMEK İÇİN

Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri olduğuna dikkat çeken Akçay ?İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimiz düzenli bir mesaisi olmadan, halkı bilinçlendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir. İşletmelerin en büyük sermayesi ve en büyük varlığı kuşkusuz çalışan insan kaynağıdır. Bu nedenle, güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır. Toplumun gelişimi ve kalkınma süreci de, basın çalışanlarının desteğiyle daha hızlı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederim? dedi.

KIRIKKALE TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI HARUN SÜMER

Kamuoyunu aydınlatıyorsunuz

Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Kamuoyunun bilgilendirilmesinin önemli bir görev olduğunu belirten Sümer, gazetecilerin vatandaşla köprü görevi kurduğunu söyledi.

BAŞARILAR DİLEDİ

Başkan Sümer mesajında ?Bilindiği üzere, ülkemizde gazetecilerin özlük hakları 10 Ocak 1961 tarihinde 212 Sayılı Kanunun yürürlüğe girmesi ile iyileştirilmiş ve 10 Ocak, "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak anılmıştır. İletişim teknolojisinin gelişmesiyle birlikte toplumların aydınlanmasında, önemli bir rol üstlenen basın, internet medyası ve sosyal medya ile yelpazesini genişletmiş, tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşmıştır. Kamuoyunun bilgilendirilmesinde doğru ve güvenilir haber yapma, objektif olma, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde barındıran bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, aynı zamanda vatandaşla dünya arasında köprü görevi görmektedir. Kırıkkale´mizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan değerli basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutluyor, bu vesileyle ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, görevi başında bulunanlara gazetecilerimize görevlerinde başarılar diliyorum? dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ