Başımızın üzerinde taşıyoruz

Başımızın üzerinde taşıyoruz

EN BÜYÜK EMANET

Başımızın üzerinde taşıyoruz

Tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale´de de 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı.

DUALAR EDİLDİ

Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtı´na çelenk sunuldu. Daha sonra Bakım Üsteğmen Celal Burak Kağızmanlı, bir konuşma yaptı. Ardın Kızılırmak Mahallesi´nde bulunan şehitlik ziyaret edildi. Burada Kur´an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Bir manga asker, saygı atışı yaptı. Bu arada şehit aileleri gözyaşını tutamadı. Hemen ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği ziyaret edildi. Daha sonra Vatan İçin Can Verenler Derneği ziyaret edildi. Son olarak şehit ailelerine İl Jandarma Komutanlığı tarafından Polis Evinde yemek ikram edildi. 

KAHRAMAN EVLATLAR

Şehitlik ve gaziliğin Türk milletinin vatanı, bayrağı ve bağımsızlık uğruna ölümü hiçe sayan kahraman evlatlarına verdiği en yüksek iki paye olduğunu ifade eden Bakım Üsteğmen Celal Burak Kağızmanlı,  gazilerin, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti´nin dünya milletleri arasında saygın bir yer almasında çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek,  "Gazilerimiz Kurtuluş Savaşı´nda, Kore´de, Kıbrıs´ta ve son olarak bölücü terör örgütüne karşı icra edilen iç güvenlik harekâtında pek çok örnek ve kahramanca davranış göstermişlerdir. Bugün bağımsız bir ulus olarak yaşamamıza borçlu olduğumuz ve Türkiye Cumhuriyeti´nin kurulmasını sağlayan bu şanlı gazilerimizi ne kadar saygıyla ansak azdır." dedi.

HUZUR VE GÜVEN

Gazi ve şehitlerin sayesinde bu güzel vatanda huzur ve güven içerisinde yaşandığını ifade eden Vali Ali Kolat ise "Şer odakları bütün şirretliklerini, fitnelerini kullanarak ülkenin huzur ve güvenliğini bozmak için her türlü hainliği yapıyor" diyen Kolat, "Günümüz şehitlerini rahmetle anıyoruz. Gazilerimize de Allah´tan şifalar diliyorum. Ebediyete intihal edenlerin Allah mekânlarını cennet eylesin. Ailelerine ve yakınlarına sabırlar versin." diye konuştu.  

EN BÜYÜK EMANET

Gazilerin ve aziz şehitlerin yakınlarının millette tevdi edilmiş en kıymetli emanettir diye Kolat, açıklamasını şu şekilde sürdürdü; ?Yüce Milletimiz, devletimizin ve milletimizin bekası uğrunda büyük fedakârlıklar gösteren kahraman gazilerimizi hiçbir zaman unutmamış, bundan sonra da unutmayacaktır. Devletimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün imkânlarıyla gazilerimizin yanında olacaktır. Valilik olarak, gazilerimiz ve şehitlerimizin yakınlarına layık oldukları kıymeti veriyor, onların her türlü sorun ve talepleriyle en hassas şekilde ilgileniyoruz. Bundan sonra da bütün imkânlarımızla onların yanında ve hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Birlik ve bütünlüğümüzün, özgürlük ve bağımsızlığımızın en kıymetli simgeleri olan şehit ve gazilerimiz, devletimizin varlığının güvencesi ve sembolü olarak milletimizin gönlünde ebediyen yaşayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, üzerinde huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize aileleri ile birlikte, sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum.?

KATILIM DÜŞÜK OLDU

Törene, MHP Milletvekili Seyit Ahmet Göçer,  Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, gazi ve yakınlarının yanı sıra bazı kurum müdürleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ