Başıboş köpekler korkutuyor

Başıboş köpekler korkutuyor

Sokak hayvanları için acil çözüm üretilmeli Kırıkkale merkez olmak üzere çevre mahallelerde sokak hayvanları ile ilgili şikayetler artıyor.

Vatandaşlar, özellikle köpeklerin grup halinde dolaşıp saldırgan olduğunu belirtiyorlar

 

SAYILARI SON GÜNLERDE ARTTI

Kırıkkale’de özellikle son günlerde sokak hayvanları ile ilgili en çok şikayetin başıboş sokak hayvanları olduğu dikkat çekiyor. Daha çok akşam saatlerinde gruplar halinde gezen köpeklerin saldırgan olduğu ileri sürülüyor. Merkez ve çevre mahallelerde bazen iki üç hatta daha fazla sayıda köpeğin bir araya gelerek tehlikeli oldukları söyleniyor. Daha önceki Belediye yönetimi tarafından yaptırılan hayvan barınağında kısırlaştırıldıktan sonra tekrar sokağa bırakılan köpeklerinde zaten sokakta olan köpeklerle buluşmasıyla sokaklardaki köpek sayısı daha da artıyor.

 

BELEDİYENİN ÇÖZÜM BULMASI İSTENİYOR

Hayvanlara zarar verilmeden önlem alınmasını isteyen vatandaşlar, yerel yönetimlerin sokak hayvanları ile ilgili üstüne düşen görevleri yerine getirmediğini düşünüyor. Özellikle saldıran olan hayvanların rehabilitasyonu için çalışma isteyen vatandaşlar, çocukların rahat parka gidemediğini belirtti. Vatandaşlar aslında hayvanların zararsız olduğunu ve bugüne kadar ciddi bir saldırı olayının olmadığını ancak bunun olmayacağı anlamına gelmediğini söylüyorlar. Vatandaşlar daha çok akşam saatlerinde sevgi yolu başta olmak üzere gruplar halinde gezen köpeklerin çocukları korkuttuğunu belirtiyorlar. Okul çıkışında öğrencilerin köpeklerden sakındığını söylüyorlar.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ