Başbakana dilekçelerini gönderdiler

Başbakana dilekçelerini gönderdiler

Öğretmenlerin şartlarının daha iyi duruma getirilmesi için imza kampanyası başlatan Türk Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yücel Karabacak ve yönetimi toplanan imzaları Başbakan Ahmet Davutoğlu´na gönderdi.

YENİDEN DÜZENLENSİN 

Öte yandan Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yücel Karabacak, öğretmenlerin ek göstergeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Karabacak, ek göstergelerin 3600 olarak yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

GENEL MERKEZ KARARI ALINDI
Öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600 olarak yeniden düzenlenmesi gerektiğine dikkat çeken Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Yücel Karabacak, ?Akademisyenlerimiz ve tüm kamu görevlileri için ek göstergelerin 800 puan artırılması, yardımcı hizmetler sınıfına da ek gösterge verilmesi talebiyle Genel Merkezimiz tarafından 28 Aralık 2015 tarihinde bir dilekçe kampanyası başlatılmış; 15-22 Nisan tarihine kadar tüm dilekçelerin Başbakanlığa gönderilmesi kararlaştırılmıştır?dedi.

BÜYÜK ORANDA FAYDA SAĞLAYACAK
Karabacak, ?Bu kampanyanın üç ayağı bulunmaktadır. Kampanyanın ilk ayağı şu anda 3000 ek göstergeye sahip olan öğretmenler ile ilgilidir. Şöyle ki; öğretmenlerin emeklilik kesenekleri 3000 ek gösterge üzerinden hesaplanmaktadır. Ek göstergelerinin 3600´e çıkarılması öğretmenlere emekliliklerinde büyük oranda fayda sağlayacaktır. Zira 3600 ile 3000 ek gösterge üzerinden emekli olanlar arasında ciddi emekli maaş farkı bulunmaktadır. Yıllarca çalıştıktan sonra emekli olan öğretmenlerin maaşlarında büyük oranda azalma meydana gelmektedir.?

HAK ETTİKLERİ HALDE EMEKLİ OLAMIYOR
?Fiilen görev yapılan süre içerisinde verilen ek ders ücretleri ve ek ödemeler, emekli keseneklerine yansıtılmadığı ve emeklilikte ek ders ücreti de alınmadığı için emekli olan bir öğretmenin aldığı maaş ile görev yapan öğretmenin aldığı maaş arasındaki fark büyüktür. Bu ücret farkı sebebi ile pek çok öğretmen emekliliği hak etmiş olmalarına rağmen emekli olamamaktadır. Öğretmenlere 3600 ek gösterge getirilmesi halinde birçok öğretmen emekli olabilecek, emekli öğretmenlerin yerine de atama bekleyen öğretmenler istihdam edilebilecektir?dedi.

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız