Başbakan başkenti mi şaşırdı ?

Başbakan başkenti mi şaşırdı ?

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Orhan Övüç yaptığı açıklamada Başbakan Erdoğan'ın Barzani ile görüşmesini eleştirdi. Devlet usulünün de çiğnendiğini belirten Övüç Başbakan herhalde başkenti şaşırdı. Görüşeceksen Ankara'da ayağına çağıracaksın” ifadelerin

PROJE AMACINA ULAŞIYOR

Diyarbakır’da Barzani ve Şivan Perver’in katılımı ile gerçekleşen ve Kürdistan sempatizanlığı yapılan toplantıda başbakanın rahat durabilmesini ve hatta kendisinin Kürdistan ifadesini kullanmasını haince bulduklarını belirten Övüç, Barzani’nin bir devlet başkanı olmamasına karşın kırmızı halılarla karşılanmasını, başbakanın ayağına kadar gitmesini endişe verici bir durum olarak yorumladıklarını söyledi.  Yaşanan süreçte kardeş olarak kabul edilen Kürt ve Türk halklarının birbirinden iyice uzaklaştırıldığını belirten Övüç, projenin amacına ulaşma aşamalarını yaşadığımızı söyledi.

KÜRDİSTAN HAYALİNDEN VAZGEÇMELİ

Övüç açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sayın başbakan başkenti şaşırttı. Bu ülkenin başbakanı biriyle görüşecekse başkentte görüşmeli. Hele ki 30 yıldır PKK’ya destek vermiş, adeta onun ağa babalığını yapmış Türk düşmanı Barzani’nin ayağına kadar gidip Diyarbakır’da onunla görüşmemeliydi. Eğer Barzani ile görüşecekse önce PKK’yı kendi bölgesinden çıkaracak, kandil ve mahmur olmak üzere kampları boşaltacak, daha sonra PKK’ya verdiği desteği geri çekecek. PKK’nın Türkiye’deki siyasi uzantılarıyla sözde milletvekilleriyle sözde kongre eş başkanlarıyla görüşüp büyük Kürdistan hayalini veya temellerini atma hayallerinden vazgeçmelidir”

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız