Başbakan Yıldırım´dan Kırıkkale´ye 2 müjde

Başbakan Yıldırım´dan Kırıkkale´ye 2 müjde

KIRIKKALE-ANKARA YOLU 3 ŞERİT OLACAK, HIZLI TREN 2018´DE TAMAM

KIRIKKALE-ANKARA YOLU 3 ŞERİT OLACAK, HIZLI TREN 2018´DE TAMAM

Başbakan Yıldırım´dan Kırıkkale´ye 2 müjde

Başbakan Binali Yıldırım Samsun-Ankara yolunun Delice ilçesi bölgesinden itibaren 3 şerit olacağını söyledi. Kırıkkale´den geçecek olan hızlı tren inşaatının ise 2018 yılında tamamlanacağını duyurdu.

BU İSTİKAMET 3 ŞERİT OLACAK

Ankara´daki programda konuşan Yıldırım işgücü piyasasını daha etkin hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Başbakan Yıldırım, teknolojiyi ve yenilik geliştirme kapasitesini artıracaklarına işaret etti.

DOĞU BATI KORİDORUNDA TRAFİK SORUNU KALMAYACAK

Fiziki altyapıya çok yatırım yaptıklarını hatırlatan Yıldırım, ?Yollar, havalimanları, köprüler, demiryolları, hastaneler, okullar? Türkiye´nin her tarafında, doğusunda batısında, hiç bölge farkı gözetmeksizin, aynı standartta altyapıyı her yere yaptık ama bitmedi. Türkiye büyüyor, büyümeye devam edecek. 2 şerit gidiş, 2 şerit gelişli yollar vardı, yetmiyor şimdi. O zaman ?Ne yapıyorsunuz kardeşimiz siz? Van Gölü´nün çevresine 4 şeritli yol yapıyorsunuz´ diye itiraz edenler, şimdi diyor ki ?Efendim, buradaki şerit kâfi gelmiyor. Bir şerit daha ilave edin.´ Geçen hafta sonu Ankara-Kırıkkale arasından vatandaş bayram dönüşü 3 saatte zor gelmiş. Şimdi Delice-Ankara otoyolu başlayacak. Dolayısıyla oradaki sıkışıklık bitecek.? şeklinde konuştu.

HIZLI TREN 2018´DE TAMAM

Yıldırım, 2018 sonunda da Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas Hızlı Demiryolu başlayınca doğu-batı koridorunda artık trafik diye bir problemin kalmayacağını ifade ederek, ?Bunu niye anlatıyorum? Çünkü altyapı olmazsa, üstyapı olmaz. Altyapı olmazsa, gelişme olmaz. İstediğiniz kadar üretin, taşıyamazsanız, kullanıcıya ulaştıramazsanız bir faydası yok. Tarlada çürür tarım ürünüyse, sanayi ürünü ise götürüp Avrupa´ya, bir başka memlekete satmak için taşıma maliyeti üretim maliyetinin üzerine çıkar. Kimse de almaz.? değerlendirmesinde bulundu.



ilhat
8.10.2016 22:55:19
ankara delice otoyol projesi biteli 4 yıl oldu. inşaat ihalesi hala yapılmadı. mevcut yolu bırakında otoyolu biran önce yapın.

1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız