Başarılı çocuğun arkasında kültürlü aile vardır

Başarılı çocuğun arkasında kültürlü aile vardır

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kandemir, gençlerin eğitiminde; ailenin eğitim düzeyi ve gelir düzeyinin önemli olduğunu belirtti. Yapılan araştırmalarda iyi bir hayat yaşayan, kültürlü ailelerin çocuklarının dah

ARAŞTIRMALAR BUNU GÖSTERİYOR

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ?Eğitim Kalitesini Arttırma? semineri düzenlendi.  Seminere Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Harun Çelik, başkanlık yaptı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kandemir, olumlu okul iklimi ve eğitimde kalite hakkında sunum yaptı. Yrd. Doç. Dr. Mehmet Üçgül ise teknolojinin eğitimde nasıl kullanılmasına yönelik çeşitli bilgiler verdi. Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kandemir, bir çocuğun başarılı olabilmesi için ailenin kültürlü olması gerektiğini söyledi. İyi bir ailede yetişen bir çocuğun okul hayatının başarılı olacağını belirten Kandemir, bunun araştırmalar sonucunda da belirlendiğini bildirdi.

STANDART SAPMA ORANI HESAPLANDI

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kandemir, konuşmasının devamında, ?Bu çalışmanın amacı, lise öğrencilerinin okul iklimi algılarını belirlemek ve elde edilen verilere göre çözüm önerileri geliştirmektir. Araştırmada veri toplama aracı olarak Acarbay (2006) tarafından Türkçeye uyarlanan 76 maddeden ve 15 boyuttan oluşan ?Okul İklimi Ölçeği?nin 51 maddesi ve 9 boyutu kullanılmıştır.  Araştırmanın alt problemleri çözümlenmesinde, t-testi, Tek Faktörlü Anova (varyans analizi) uygulanmış; frekans, yüzde, aritmetik ortalama ve standart sapma değerleri hesaplanmıştır.?

OLUMLU ALGILAMA DÜZEYİ

?Lise öğrencilerinin okul iklimi ile ilgili olumlu algılama düzeyleri ile ?sınıf düzeyi?,?ailedeki birey sayısı?, ?ailenin gelir düzeyi?, ?annenin eğitim düzeyi? ve ?babanın eğitim düzeyi? değişkenleri arasında anlamlı ilişkiler bulunmuştur. Buna göre, ilgili değişkenlerin düzeyi arttıkça öğrenciler, okul iklimi ile ilgili olumlu algılama düzeylerinin arttığını belirtmektedirler. Okul iklimi konusundaki görüşler ?cinsiyet? değişkenine göre de farklılaşmakta, erkek öğrenciler, kız öğrencilere göre?öğrenciler arası ilişkiler? boyutunda okul iklimini daha olumlu değerlendirmektedirler.? dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü