Başarıların daima yanındayız

Başarıların daima yanındayız

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak Ford Otosan tarafından üretilen tamamen yerli otomatik şanzıman tanıtım toplantısına katıldı.

Kavlak, böylesi önemli başarıların daima yanında olduklarını belirterek başarının Cumhuriyetin kazanımlarından biri olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

 

BAŞARILAR BİZİM GURUR KAYNAĞIMIZ OLUR

Fort Otosan’ın Eskişehir’deki tanıtım toplantısında konuşan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak böylesi başarılı çalışmalardan gurur duyduklarını belirterek Türk sanayicisinin başaramayacağı hiçbir meselenin olmadığını söyledi. Kavlak “Bugün burada kelimenin tam anlamıyla Cumhuriyetin başarılarından birini alkışlıyoruz. 98 yıl önce ülkemizin önünde açılan o aydınlık yol bugün bizleri kendisini yoktan var etmiş bir Anadolu kentinde, Eskişehir’de bir araya getirdi. Bir asır boyunca biriktirdiğimiz bilgi, büyüttüğümüz sevgi, bu topraklara verdiğimiz emek ve Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığımız ilham tam bağımsız ve egemen bir ülke olarak bize geri döndü. Evet, bugün ülkemiz sanayisi için önemli günlerden birini yaşıyoruz ve bu dönüşüm karşısında hepimiz onur duyuyoruz” dedi.

 

HER YENİ YATIRIM İŞ AŞ DEMEKTİR

Kavlak; dünyanın birçok bölgesinde büyük sanayi kuruluşlarının işçilik ve üretim maliyetlerini düşürmek adına faklı ülkelere tesislerine taşırken Türk sanayicisinin ülkesine yatırım yaptığına değinerek, “Türk sanayicisi ülkesine yatırım yapıyor. Katma değer yaratıyor. Gerektiğinde risk alıyor. Daha çok yatırım, daha çok üretim, daha çok istihdam diyor. Biz bu gelişmelerden büyük bir mutluluk duyuyoruz. Çünkü yeni bir yatırım demek ülkemizin kalkınmasına katkı demektir. Yeni bir yatırım demek daha çok istihdam demektir.  Yeni bir yatırım demek, iş demektir, aş demektir. O nedenle bu önemli yatırımı gerçekleştiren Koç topluluğuna da şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

 

BU ÜRÜNDE TÜRK İŞÇİSİNİN ALIN TERİ  VE EMEĞİ VAR

Türkiye’nin ilk ve yerli şanzımanın üretiminde Türk işçisinin önemine vurgu yaparak konuşmasına devam eden Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Kavlak, şu ifadeleri kullandı: “Burada tanıtımını yaptığımız bu ürün Türk mühendislerinin aklının, zekâsının, çabasının ürünüdür. Ancak unutmayalım ki bu üründe Türk işçisinin emeği, alın teri de vardır. Çünkü beyinde bilgiyle şekillenen düşünce ancak emekle hayata geçer. Çünkü emek en kutsal değerdir. Emek olmazsa işyeri olmaz, emek olmazsa, üretim olmaz, emek olmazsa hayat olmaz. Ve o emekçiler ülkemiz sanayisinin kahramanlarından biridir. Onlar Türk Metal Sendikası’nın üyeleridir. İşte onlar buradadır. Onlara da teşekkür ediyorum.” dedi

 

Ülkemizde metal sanayi bu noktaya geldiyse bunda metal emekçilerinin payı büyüktür.

Konuşmasında, Türk Metal Sendikası olarak işverenlerin gerçekleştirdiği yeni yatırımlardan ve başarılarından gurur duyduğumuz kadar, işyerlerinde emek veren, üreten, disiplinli, fedakâr üyelerimizin başarısıyla da gurur duyduğumuzu dile getiren Genel Başkanımız Kavlak, “Eğer ülkemizde metal sanayi bu noktaya geldiyse milyarlarca liralık yatırım yapıyorsa, ihracat rekorları kırıyorsa, üretiyor ve kazanıyorsa bunda metal emekçilerinin payı büyüktür. Kimdir onlar? Günde üç vardiya gece-gündüz demeden çalışanlardır. Kimdir onlar? Bayramda seyranda fazla mesai yapanlardır. Kimdir onlar? İşyerlerine namusu gibi sahip çıkanlar, önce işyerim diyenlerdir. Ülkeleri için fabrikaların yaşaması için işyerlerinde huzur olması için çalışma barışı için gerektiğinde fedakârlık yapanlardır. Pandeminin en yoğun yaşandığı günlerde herkes evine kapandığında ölümü göze alıp canları pahasına çalışanlardır. Canları pahasına üretenlerdir” dedi.

 

TÜRK İŞÇİSİ BİRLİKTE ÜRETİP BİRLİKTE KAZANIP PAYLAŞMAK İSTİYOR

Sendikamız Türk Metal’in temel prensibinin “üretmek, kazandırmak ve kazanmak” olduğunu vurgulayan Kavlak, bu prensibi örgütlü olduğumuz 800’e yakın işletmede üyelerimizle birlikte devam ettirdiğini dile getirirken konuşmasını şöyle tamamladı: “Son iki toplu sözleşme döneminde olduğu gibi bu sözleşme döneminde de yine kazanmak, ürettiklerinden hakça pay almak istiyorlar. Ücret kayıplarının telafi edilmesini bekliyorlar. Birlikte üretip, birlikte kazanıp, hakça paylaşmak istiyorlar. Unutmayın fabrikalarınızda emekçilerinize yapacağınız her kuruş yatırım size üretim, verimlilik, disiplin, kalite ve daha da önemlisi çalışma barışı, huzur ve güven olarak fazlasıyla geri dönecektir. Bundan emin olun. Bakınız pandemi sürecinde kısa çalışmaya geçen işyerlerinde işverenlerimiz çalışanlarına ücretlerinin eksik kalan kısmını ödemiştir. Onların ekmeğini küçültmemiştir. Tüm üyelerimiz ücretlerinin tamamını almıştır. Bunun için işverenlerimize ve onların örgütlü gücü MESS’e teşekkür ediyorum. İşte o günlerde bizim üyelerimiz de buna karşılık nasıl canları pahasına çalıştıysa sanayi üretimine destek verdiyse bu sözleşmede adil bir ücret artışı aldıklarında daha çok çalışacaktır. Daha çok üretecektir. Ülkemizde sosyal adaletten çalışma barışından, refah toplumundan söz edeceksek o zaman adil bölüşümden de söz etmeliyiz. Ülkemizde demokrasiden, barıştan, özgürlükten, insan haklarından söz edeceksek herkes için insan onuruna yakışır bir yaşam isteyeceksek o zaman hakça bir paylaşımdan da söz etmeliyiz. Bizim işçimiz ürettiğinden, kazandırdığından hakça pay almak evine helal ekmek götürmek, gelecek için umutlu olmak istiyor. Sofrasına bir dilim fazla ekmek koymak, insan onuruna yakışır bir yaşam sürmek istiyor. Biz de Türk Metal olarak bu umudumuz sönmesin istiyoruz.” diye konuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ