Barut Fabrikasındaki patlama davasında karar

Barut Fabrikasındaki patlama davasında karar

DAVAYA HAYATINI KAYBEDENLERİN YAKINLARI DA KATILDI

Barut Fabrikası´ndaki patlama davasında karar

MKE Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikasında, 20 Mart 2013´te, iki kişinin ölümü, iki kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan patlamaya ilişkin davada, 7 sanık 2´şer yıl 1´er ay hapse mahkûm edildi, bu ceza 15 bin 250 lira adli para cezasına çevrildi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN YAKINLARI DA KATILDI

MKE Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikasında, 20 Mart 2013´te, iki kişinin ölümü, iki kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan patlamaya ilişkin davada, 7 sanık 2´şer yıl 1´er ay hapse mahkûm edildi, bu ceza 15 bin 250 lira adli para cezasına çevrildi. Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz bazı sanıklar ile olayda hayatını kaybedenlerin yakınları ve taraf avukatları katıldı.

SANIKLAR BERAAT TALEP ETTİ

Mahkeme Başkanı Mehmet Önder Kabasakal, yargılamanın bittiğini bildirerek sanıklardan son sözlerini sordu.  Sanıklar da suçsuz olduklarını savunarak, beraatlarını talep etti. Mahkeme, sanıklardan Ali Dinçer, Ali Rıza Ateş, Çiğdem Karahalil, İlhan Bozkurt, İlyas Karayel, Onur Büyükutku ile Reyhan Demirel´i 2´şer yıl 1´er ay hapisle cezalandırdı. Ancak bu cezalar, sanıkların tali kusurlu oldukları gerekçesiyle 15´şer bin 250 lira adli para cezasına çevrildi.



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama