Baro?dan CMK Eğitimi

Baro?dan CMK Eğitimi

Kırıkkale Barosu tarafından avukatlara yönelik olarak "Ceza Muhakemesi Kanunu" (CMK) kapsamında bilgilendirme semineri düzenlendi. Avukatlara yönelik düzenlenen seminerde, alanında uzmanlar tarafından kanun hakkında çeşitli bilgiler verildi.

SEMİNER VERDİ

Kırıkkale Barosu bünyesinde kayıtlı olan avukatlara yönelik bilgilendirme ve eğitim çalışmalarına devam ediyor. Her alanda farklı etkinliklere imza atan Kırıkkale Barosu, yaptığı olumlu çalışmalarıyla ve etkinlikleriyle avukatlardan tam not alıyor. "Ceza Muhakemesi Kanunu" (CMK) kanunu kapsamında farklı bir etkinliğe daha imza atan Kırıkkale Barosu, hafta sonu düzenlediği bilgilendirme semineriyle avukatları buluşturdu.

OTOMASYON SİSTEMİ

Kültür Merkezi?nde gerçekleşen seminere, Baro Başkanı Av. Ayhan Yılmaz?ın yanı sıra Ankara Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serhat Sinan Kocaoğlu ile çok sayıda avukat katıldı. Seminerin açılış konuşmasın yapan Baro Başkanı Ayhan Yılmaz, mesleki eğitim kapsamında avukatlara yönelik bir gün sürecek olan CMK ve otomasyon sistemi ile ilgili bir seminer düzenlediklerini kaydetti.

BÜYÜK ÖNEM

Baroya kayıtlı 120 avukat ve ilgili kurumlardan 40 kişinin katıldığı seminerde Yrd. Doç. Dr. Sinan Kocaoğlu`nun, "CMK`da ifade ve kovuşturmada avukatın görevleri", SDD Sistem Görevlisi Musa Konya tarafından da, "CMK`nın otomasyonunun kolluk kuvvetlerine ve adli birimlerine tanımı" hakkında bilgi verileceğini dile getirdi. Eğitim sonunda meslektaşları için büyük bir kolaylık sağlanacağını söyleyen Yılmaz, ?Özellikle bildiğiniz üzere CMK da avukatın sorumluluğu ve unsuru büyük önem arz ediyor? dedi.

KALİTELİ HİZMET

Yılmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ?Maalesef avukat meslektaşlarımız içinde yargı camiasında bu hususta aleyhimize bir karar var, bir ön yargı var. Bu ön yargıları kırmak, meslektaşlarımızı kaliteli hizmet üreten hale getirmek için bu programları artıracağız. Meslektaşlarımızdan bu hususta ilgi bekliyoruz.? Mesleğimizi daha kaliteli hale getirmeye çalışacağız. Tüm yurtta şuanda bütün barolar bu hususta özel bir çaba sarf ediyor. Anayasa değişikliği gündemde.  Anayasa yargının unsurudur manasını özellikle algılamaya çalışıyoruz. Bunların tamamı meslekte kaliteyi yükseltmek ve mesleğimizi daha ileriye götürmek amaçlı. Bunda da her birimizin kaliteli nasıl bir hizmet süreceğimiz hususlardır? dedi.

1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti