Barışın dili savaşı susturmalı

Barışın dili savaşı susturmalı

ÜLKE SAVAŞ YERİNE DÖNDÜ

Barışın dili savaşı susturmalı

Kırıkkale Kamu Emekçileri Sendikaları Federasyonu´nun (KESK), öncülüğünde 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlandı.

ÜLKE SAVAŞ YERİNE DÖNDÜ

Cumhuriyet Meydanı´nda yapılan kutlamaya CHP İl Başkanı Ahmet Önal, Alevi Kültür Derneği Başkanı Naci Çelik ve Tüm Emekli Sen Şube Başkanı Yüksek Doğan, ADD Başkanı Yakup Sevinç, Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Zekeriya Aytekin ile vatandaşlar destek verdi.  1 Eylül Dünya Barış Günü´nde ülkenin yeniden yangın yerine dönüğünü ifade eden KESK Şube Başkanı Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksek Şahin, barışın dilinin savaşı susturması gerektiğini söyledi. 

KAN VE GÖZYAŞI

Çatışma, acı ve gözyaşının ülkenin her yerini sardığını ifade eden Şahin,  ?AKP Ortadoğu´da kan ve gözyaşıyla yoğurduğu ırkçı, ayrımcı, tekçi, cinsiyetçi, mezhepçi siyasette ısrar ediyor.  7 Haziran seçimleri öncesinde din üzerinden siyaset yapan AKP bu kez de vicdansızca ve pervasızca tabutlar üzerinden siyaset yapıyor. Halkları birbirine düşman eden, birbirinden uzaklaştıran bu siyaset ile seçim kazanmak, iktidar için akan kandan, ölen insanlıktan daha önemli görülüyor.?dedi.

BİR SÜREÇ

Şahin, İçinden geçtiğimiz süreç tek başına iktidara gelmek için her türlü kirli yollara başvurulması ve ardından fiilen gerçekleştirdikleri darbeye anayasal kılıf hazırlanması sürecidir. Biz Ortadoğu´nun yoksul, emekçi halkları olarak ırkçı/mezhepçi/milliyetçi savaşlarda ölüme yazgılı olmadığımızı,  savaşlarda bedel ödeyenler olarak halkların kardeşçe yaşayacağı, geleceğini özgürce belirleyeceği bir ülke, bir coğrafya, hatta bir dünya yaratabileceğimizi biliyoruz.?diye ifade etti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ