Barış, eşitlik özgürlüğümüz için 8 Mart´ta alanlardayız

Barış, eşitlik özgürlüğümüz için 8 Mart´ta alanlardayız

"GELECEĞİNE SAHİP ÇIK!"

Barış, eşitlik özgürlüğümüz için 8 Mart´ta alanlardayız

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kırıkkale Kadın Platformu üyelerince bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda 8 Mart´ta, hem erkek egemen şiddet sarmalına karşı yükselen isyan hem de eşitlik, özgürlük mücadelesiyle alanlara inileceği bildirildi.

GELECEĞİNE SAHİP ÇIK

Eğitim Sen toplantı salonunda bir araya gelen Kadın Platformu üyeleri yapılacak olan etkinliklerle ilgili fikir alışverişinde bulundular. Kadın platformuna katılan üyeler adına açıklama yapan Eğitim Sen Şube Sekreteri Ayşe Avcı ?Geleceklerine sahip çıkan kadınlar; barış, adalet, özgürlük ve eşitlik için birlik ve dayanışmayı büyütüp alanları dolduracak? dedi.

MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR

Ailede, sokakta, işyerinde, okulda erkek egemen sisteme karşı kadınların mücadelesinin devam ettiğini belirten Avcı ?Biz kadınları paketler ile esnek ve güvencesiz çalışmaya mahkûm etmek isteyen, sokakları yasaklayıp eve hapsetmek isteyen, ne giyeceğimize, kaç çocuk doğuracağımıza kadar bedenimiz üzerinde tahakküm kurmaya çalışan, kadın katliamlarını meşrulaştırıp tacizci ve tecavüzcüleri koruyan erkek egemen sistem ve AKP zihniyetine karşı, emeğimize, bedenimize, sahip çıkmak için mücadele etmeye devam ediyoruz? diye konuştu.

KADIN CİNAYETLERİ ÇIĞIRDAN ÇIKTI

Günümüzde kadın cinayetlerinin çığırdan çıktığını anlatan Avcı şöyle konuştu ?AKP, kadına yönelik şiddetin tırmanması, kadın katliamlarının çığırından çıkması ve yaygınlaşan çocuk yaşta evliliklere karşı yasal ve pratik düzenlemeler yapmak, var olan cinsiyetçi yasaları değiştirmek ve tahrik indirimi uygulamalarına son vermek yerine tüm bu şiddetin nedeni olan ve ayrımcılık, şiddet ve emeğin görünmez kılındığı bir aile formunu yeniden üretmeye çalışmaktadır.

AKP´NİN AYRIMCI POLİTİKALARINA KARŞI

?Dayatılan bu aile formu üzerinden tüm emekçileri güvencesizleştiren yasal düzenlemeler meşrulaştırılmak istenmektedir. AKP Hükümeti´ne, onun ayrımcı ve baskıcı politikaları derinleştiren uygulamalarına, eşitliği reddeden her türden iktidar mekanizmasına karşı kadınlar olarak buradan bir kez daha mücadelemizi her alanda büyüteceğimizi, saldırıya uğradığımız ve yok sayıldığımız her mekânı bir direniş mekânına dönüştüreceğimizi ilan ediyoruz! Kadınlar için katliam, göç, yoksulluk ve sistematik şiddet anlamına gelen savaş politikalarınızı, Adında ´´kadın´´ bulunmayan bakanlığın kadınları yok sayarak kadınlar adına politika üretmesini, kadına yönelik şiddeti meşrulaştıran kadın düşmanı politikalarınızı, sermayeye ve savaşa rant sağlayan cinsiyetçi bütçenizi, Kadınları esnek, kuralsız, güvencesiz ve kölece çalışma koşullarında sömürmeyi amaçlayan emek politikalarınızı reddediyoruz. Hayatlarımız ve işimizi güvencesizleştirenlere, kadınları yok sayanlara karşı, kreş, güvenceli iş, barış içinde yaşama ve çalışma hakkımıza sahip çıkıyoruz! Tüm kadınları, 8 Mart Salı günü saat 16.00´da Cumhuriyet Meydanı´nda buluşmaya, sözümüzü birlikte söylemeye çağırıyoruz.

BUGÜN KARANFİL DAĞITACAKLAR

Kırıkkale kadın platformu üyeleri bugün kentin cadde ve sokaklarında broşür ve karanfil dağıtarak yarın Cumhuriyet Meydanında yapılacak olan etkinliğe herkesi davet edecekler. Etkinliğe CHP Kadın kolları, Emekli Sen Kadın komisyonu, Emekliler Derneği ve Alevi Kültür Derneği Destek veriyor.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ