Baran, MHP`den istifa etti

Baran, MHP`den istifa etti

2009 Yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adayı ve Keskin Belediye Başkan Adayı olarak siyaset arenasında yer alan Hizmet İş Sendikası eski şube Başkanı Arap Osman Baran, önceki gün düzenlediği basın toplantısında b

2009 Yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adayı ve Keskin Belediye Başkan Adayı olarak siyaset arenasında yer alan Hizmet İş Sendikası eski şube Başkanı Arap Osman Baran, önceki gün düzenlediği basın toplantısında beraberindeki 40 kişi ile birlikte partisinden istifa ettiğini açıkladı.

BEKLENTİLERE CEVAP VEREMEDİK
21 yıl belediyede işçi olarak çalışmasının ardından 8 yıl Hizmet İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanlığı görevinde bulunan Arap Osman Baran 2009 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Belediye Başkan Aday adaylığını açıklamış, daha sonrasında Keskin Belediye Başkan Adayı olmuştu. Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında siyasette aktif olacağını dile getiren Baran önceki gün düzenlediği basın toplantısıyla MHP ile  yollarını ayırdığını belirtti. Baran açıklamasında; ?Yıllardır MHP çatısı altında siyasette aktif olarak yer aldım. Ancak insanların istek ve taleplerini yerine getirmekte zorlandım. Bizim de bir Genel merkezimiz ve Parti teşkilatımız olmasına rağmen ihtiyaç ve talepleri ilettiğimiz halde bir sıcaklık ve ilgi göremedik. Bize inananlara faydalı olamadık, beklentilere cevap veremedik? ifadelerine yer verdi.

MHP?NİN MİSYONU TEMSİL EDİLMEDİ
Şahsı olarak insanlara faydalı işler yapma gayesinde olduğunu, Ancak bu düzenle bunun mümkün olmadığını belirten Baran, ?Söylenecek çok şey var, Ancak Milliyetçi Hareket Partisine yıllarını vermiş biri olarak fazla söze gerek duymuyorum. Birileri Arap Osman Baran gitse de olur diyebilir. Ancak bugun ben giderim, yarın benim sevdiklerim gider. Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir atta bir savaşı kaybettirir. Bazıları şahsi menfaatleri için Milliyetçi Hareket Partisini bu duruma getirmiştir. Tasvip etmediğim bu insanlarla aynı parti çatısı altında bulunmam mümkün değil. Böyle olduğu sürece Milliyetçi Hareket Partisi dibe vuracaktır? dedi.

ŞUAN İÇİN BAĞIMSIZ HAREKET EDECEĞİM
Baran, Milliyetçi Hareket Partisinden istifasının ardından şuan başka partiye geçme düşüncesinin olmadığını dile getirdi. 2009 yerel seçimlerinde diğer parti yöneticileri ile görüştüğü ve Milliyetçi Hareket Partisinden ihraç edileceği yönünde çıkan haberler ile ilgili olarak ta açıklamalarda bulunan Baran ? Benim bütün parti yöneticileri ile arkadaşlığım vardır. Elbette onlarla da aynı ortamlarda konuşacak, tartışmalarda bulunacağım. Ancak bu dosthane konuşmalar farklı yorumlandı ve adına da ihanet denildi. Ben bu zamana kadar ne partime, ne şahsıma ne de dostuma ihanet etmedim. Bundan sonra da bu böyle olacaktır. Hiçbir zaman gizli işler peşinde olmadım, olmayacağım? şeklinde konuştu.

ZAMAN NEYİ GÖSTERİR BİLEMEM
Milliyetçi Hareket Partisinden istifa etmesinin, siyaseti bıraktığı anlamını taşımadığını belirten Arap Osman Baran, ?İleriki günler neyi gerektirir bunun cevabını şuan vermem mümkün değil. Ancak düşünce yapımıza uygun olması durumunda elbette bir siyasi parti çatısı altında yolumuza devam edeceğiz. Ancak bu, dost ve arkadaşlarımla yapacağım istişareye göre belirlenecektir. Bu çerçevede siyasetime devam edeceğim. Ancak şunu yinelemek istiyorum. Fitne ve dedikodunun olduğu, dostluk ve paylaşımın olmadığı yerde ben yokum.? dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız