Barakada yaşayan yaşlı Çiftin yaşam mücadelesi

Barakada yaşayan yaşlı  Çiftin yaşam mücadelesi

Kırıkkale’de barakada yaşayan karı kocanın dramı yürek parçalıyor. Yaşlı ve hasta adam ile eşi soğuk ve yağışların etkili olmaya başladığı şu günlerde geceleri uykusuz geçiriyor

HASTA VE YAŞLI ÇİFTİN BARAKADA YAŞAM SAVAŞI 

Kırıkkale’nin Hasandede köyünde 61 yaşındaki Hülya ve 63 yaşındaki Yakup Balsal çifti dededen kalma boş bur arazide kendi imkânlarıyla yaptıkları derme çatma bir barakada hayatta kalma mücadelesi veriyor. Daha önce yaz mevsimi dolayısıyla pek sıkıntı çekmeyen aile havaların soğuması ve yağışların başlamasıyla geceleri uykusuz geçiriyor. İkisi de kronik kalp ve şeker hastası olan çift kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyorlar.

 

EV YAPMAK İSTEDİLER BELEDİYE MÜHÜRLEDİ

Hasandede’de yaşayan ancak bir takım olumsuzluklar yüzünden köydeki evi ve tüm eşyasını kaybettikten sonra Yişildere mevkisinde deden kalma boş araziye tahta ve naylondan tuvaleti, banyosu, mutfağı olmayan ve her yerinden soğuk alan bir baraka yapan talihsiz adam ile eşi çevredeki yazlıkçıların yardımlarıyla yaşamaya çalışan talihsiz adam ile eşi yine komşularının verdiği tuğla tahta ve çimento ile barakalarının bulunduğu yere daha sağlam tuvaliti, ola bir ev yapmaya başladı. Hiç olmazsa bu kışı sağlam bir evde geçirmek isteyen çiftin ne yazık ki bu hevesi de kursağında kaldı. Belediye inşaatı kaçak olduğu gerekçesi ile mühürledi. 

 

HASTAYIZ İKİMİZİN DE PİSİKOLOJİMİZ BOZULDU"

Kendilerine uzanacak bir yardım eli bekleyen aile, yetkililere ve hayırseverlere yardım çağrısında bulundu. İki yıldır barakada yaşadıklarını ifade eden anne Hülya Baysal, "Hasta olan eşim ile bu barakada yaşıyoruz. Çevredeki konu komşumuz olmasa aç kalırız. Kış geldi komşularımız yazlıkçı oldukları için buradan ayrılacaklar bizim sıkıntılı günlerimiz yeni başlayacak” dedi. Yaşadıkları barakada ne elektrik ne su nede ısınacak odur kömür olmadığını söyleyen talihsiz kadın şimdilik buldukları odur. Çalı çırpıyı yakarak ısınmaya çalıştıklarını da ifade etti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ