Balkondan halı çırpmak suç!

Balkondan halı çırpmak suç!

BROŞÜR DAĞITTILAR VE AFİŞ ASTILAR

Balkondan halı çırpmak suç!

Üniversite öğrencileri, Kentsel Yaşama Davet” sloganıyla proje uygulaması yaptı, site ve apartmanlarda ikamet eden halkı, Balkondan halı, sofra bezi çırpmayın” diye uyardı.

PROJEYLE HATIRLATTILAR

Proje uygulamaları hakkında bilgiler veren Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Sinem Özçelik, projenin Topluma Hizmet Dersi kapsamında Doç. Dr. Veli Toptaş gözetiminde yapıldığını ifade etti. Özçelik projede, öğrenciler Burcu Aygör, Eda Bek, Sümeyye Karasu, Dilan Önal ve Şakire Kaya ile birlikte kentte yaşamın getirdiği sorumlulukları apartman sakinlerine anlatmak ve hatırlatmak amaçlandığını söyledi.

SİTE VE APARTMANLARI GEZDİLER

Projenin amacı hakkında bilgiler veren Özçelik, Topluma hizmet dersi kapsamında proje üyelerimizin ve toplu konutlarda yaşayan çevre sakinlerinin birlikte yürüteceği bir projeye başlanmıştır. Gerçekleştirilen bu projenin amacı kentte yaşamanın farklılığı konusunda insanları bilinçlendirmektir. Komşusunun yaşam alanına zarar veren ve aynı zamanda çevreyi de kirleten, balkonlardan halı, sofra bezi çırpma gibi alışkanlıkları elbirliği ile bıraktırılmasıdır. Komşuluk ilişkilerini kötü yönde etkileyebilecek olan bu tür davranışlar çevreyi kirlettiği gibi çeşitli kazalara da yol açmaktadır. ‘'Halı çırparken balkondan düşen genç kadın hayatını kaybetti. Sofra bezinin içinde unutulan bıçak ev sahibi tarafından balkondan çırpılınca yoldan geçen vatandaşı yaraladı' gibi haber başlıklarıyla ne yazık ki zaman zaman karşılaşıyoruz. Bu tür olaylara mahal vermemek için başlatılan bu proje Kırıkkale il sınırları içerisinde çeşitli site ve apartmanlarla görüşülerek devam ettirilmiştir” dedi.

BROŞÜR DAĞITTILAR VE AFİŞ ASTILAR

Projenin uygulama aşamasında ilk olarak sloganın belirlendiğini sözlerine ekleyen Özçelik, İlk olarak projenin amacı doğrultusunda bir slogan belirlendi. ‘'Kentsel Yaşama Davet ‘' başlığıyla oluşturulan projenin hayata geçirilmesi için öncelikle belediyeden ve zabıtadan izin alındı. Projemizi insanlara daha iyi aktarabilmek için broşür ve afişler hazırlandı. Hazırlanan broşürleri ve afişleri dağıtmak için kritik yerlerde apartman ve siteler seçildi.  Daha sonra seçilen ‘' Asude Şehir Sitesi, Gold City, Er Yapı, Kampüs Park ‘' sitelerine gidildi. Sitelere gidilmeden önce site yöneticileriyle görüşülüp uygun bir tarih belirlendi. Teker teker tüm kapılar çalındı ve insanlara projenin önemi anlatıldı, broşürler verildi. Uygun görülen yerlere afişler asıldı” diye konuştu.

SUÇ OLDUĞUNU ANLATTIK

Özçelik şöyle devam etti: Projeye başlamadan önce proje üyelerimiz ve Doç. Dr. Veli Toptaş Hocamız ile birlikte günümüzde eksikliği çok hissedilen toplum içinde yaşamanın bilincini insanlara kazandırmanın gerekli olduğunun farkına vardık. Bu proje ile insanlar günlük hayatlarının bir parçası haline gelmiş olan bu davranışların aslında ne kadar yanlış ve birlikte yaşama aykırı olduğunu gördüler. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti yasalarınca suç sayıldığını, aslında hiçbir şekilde mazur görülecek bir davranış olmadığını anladılar.”



İLHAT
29.05.2015 21:41:58
Allah razı olsun. ellerine ayaklarına saglık. şehir merkezindeki apartmanlara gitmelerini temenni ederim.

1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti