Balışeyh?te tarla günü etkinliği

Balışeyh?te tarla günü etkinliği

Kırıkkale`nin Balışeyh ilçesinde yem bezelyesi ve arıotu demonstrasyonuyla ilgili `Tarla Günü` etkinliği yapıldı. Etkinlikte; yem bezelyesinin üreticiye önemli katkılar sağlayacağı belirtildi.

HASAT AŞAMASINA GELDİ 
Kasım ayı içerisinde, ekimi gerçekleştirilen 6 dekarlık alandaki `Yem Bezelyesi` nin hasat aşamasına geldiğini belirten il müdürü Kırbaş, yem bezelyesinin özellikle protein değeri açısından hayvan beslenmesinde önemli yer tuttuğunu bu nedenle Kırıkkale`de ve genelinde bunun yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti.Sulu tarım şartlarında 800 ile bin kilogram kuru ot verimi elde edildiğini kaydeden Kırbaş, "Yem bezelyesi yöre için uygun bir yem bitkisidir. Kışlık ekilebilmekte, ikinci ürün yetiştiriciliği için uygun bir yem bitkisidir.?
PROTEİN İÇERİYOR 
?İçinde yüzde 25-30 oranında içerdiği protein nedeniyle hayvancılıkta karma yem olarak büyük öneme sahip aynı alanda ekilen fiğ bitkisine göre 2-3 kat daha fazla ot verimi verebilmekte ve ayrıca iyi bir yeşil gübreleme bitkisidir. İlimizde yem bitkisi ekiliş alanlarının ve bakanlığımızın yapmış olduğu yem bitkileri desteklemelerinden çiftçilerimiz yeterince yararlanmadığı görülmüştür. 2012 yılında yaşanan yem krizinden sonra genel olarak yem bitkisi ekilişlerinde büyük bir artış yaşandığını, bölge hayvancılığı bakımından kaliteli kaba yem ihtiyacını karşılamak amacıyla, yüzde 30`lara varan düzeylerde protein içeren yem bezelyesinin Kırıkkale`de ilk kez ekiliyor olmasına karşın başarılı bir üretimin gerçekleşmiş olmasının bölge hayvancılığı için önem taşımaktadır" şeklinde konuştu.
GENİŞ KATILIM 
İlçeye bağlı Kırlangıç köyünde üretici Fikret Yeşilyurt`a ait ekili arazide düzenlenen Tarla Günü etkinliğine, Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Çınarsoy, Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, Balışeyh Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Oğuzhan Guni, Şube Müdürleri, çevre ilçelerin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürleri, il ve ilçe müdürlüğü personelleri, Ziraat Odası ve Birlik temsilcileri, köy muhtarları ile çok sayıda çiftçi katıldı.


1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü