Balışeyh`te kukla ve el yapımı oyuncak sergisi

Balışeyh`te kukla ve el yapımı oyuncak sergisi

Balışeyh Çok Programlı Lise öğrencileri tarafından Yılsonu etkinlikleri kapsamında kukla ve el yapımı oyuncak sergisi açıldı.

FİLİM KAHRAMANLARI İLGİ ODAĞI OLDU
Balışeyh Çok Programlı Lise öğrencileri tarafından yılsonu etkinlikleri kapsamında Kukla ve el Yapımı oyuncak sergisi açıldı. Konferans salonunda düzenlenen Programa katılan davetliler, öğrencilerin okudukları şiir dinletisinde katılımcılardan tam not aldılar. Öğrenciler davetlilere keyifli saatler yaşattılar. Çocuk gelişimi bölümü öğrencilerinin açtıkları sergi ise düzenlenen programın en ilgi çekici kısmı oldu. Öğrencilerin uzun uğraşlar sonucu rengârenk desenlerde yapmış oldukları kuklalar, hayvanlar, sepetler ile daha birçok oyuncaklar ve çizgi film kahramanların oyuncak şekilleri açılan serginin en ilgi çekici kısmını oluşturdu.
 
BU BECERİ ÇOK ÖNEMLİ
Kaymakam Erdemir ve beraberindekiler açılan sergiyi ilgi ve merakla gezerek çok sevdiklerini belirttiler. Balışeyh ilçe Kaymakam Erdemir, ilçede açılan yılsonu sergisinde öğrencilerin hayal dünyalarında canlandırdıkları birçok canlı ve cansız varlıkları oyuncak haline getirerek görsellik oluşturduklarını söyledi. Erdemir, ``Okullarımızda yılsonunda yapılan çeşitli etkinliklerde beceriyi ön plana çıkaran etkinlikler daha kalıcı olmaktadır. Burada görüldüğü gibi öğrencilerimiz zihinlerinde canlandırmış oldukları canlı ya da cansız varlıkların oyuncak şekillerini değişik kumaş ve desenlerle de süsleyerek güzel görünümlü oyuncaklar elde etmişler. Bu beceri onlar için çok önemli`` diye konuştu
 
ÇOK KİTAP OKUYANLAR ÖDÜNLENDİRİLDİ
Programda ayrıca ilçe genelinde düzenlenen kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. En çok kitap okuyan öğrencilerden birinci, ikinci ve üçüncü Çok Programlı Lise`den seçildi. Birinci olan Büşra Irmak`a netbook, ikinci olan Gülşah Pehlivanlı ve üçüncü olan Tuğba Kurt`a ise dijital fotoğraf makinesi verildi.Öğrencilerin hediyelerini veren Kaymakam Erdemir, kitap okuma kampanyasının okullarda uygulanan en önemli kampanyalardan biri olduğunu belirterek, kitap okumanın önemine değindi. Erdemir, ``Hazırlanan program çerçevesinde öğrencilerimiz, birçok farklı kitaplarla ilk defa tanışıp buluşarak yeni bilgi birikimlerine sahip oldular. Öğrencilerin normal eğitimleriyle birlikte bu tür proje ve çalışmalarla kitap okuma becerilerinin kazandırılması ise ilave bir kazanım meydana getirmektedir. Günümüzde toplum olarak yeniden kitaplarla baş başa olmak ve yeniden kitaplarla tanışmak için bu uygulamaya hepimiz destek vererek öğrencilerimizle birlikte anne ve babalar ile ailedeki diğer bireylerin de mutlaka bu becerinin kazanılması için fedakarlıkta bulunması gerekmektedir`` dedi.
 
 
 
 


1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti