BAL ORMANININ 4’ÜNCÜSÜ KURULDU

BAL ORMANININ 4’ÜNCÜSÜ KURULDU

Kırıkkale´de bal üretiminin kalitesinin artırılması amacıyla ‘Bal Ormanı´ kurma çalışmalarını sürdüren Kırıkkale Orman İşletme Müdürlüğü, dördüncü bal ormanını Delice ilçesine bağlı Büyük Avşar Köyü’ne kurdu.

ARICILAR FAALİYETE BAŞLADI

Akasya ağaçlarıyla çeşitlendirilen, toprağına da kekik, lavanta ve korunga gibi arılar için faydalı bitkiler dikilen bal ormanlarında, arıcılar faaliyete başladı. Arıcıların yeni adresleri olan Bal Ormanlarında konaklama yeri, arıcı konaklama istasyonları, su depoları, arılar için su havuzu ve güvenlik amacıyla kamera sistemleri tesis edildi. Bal ormanlarında ayrıca çiçeklenme sezonunu uzatmak ve aynı zamanda yöre halkına ek iş imkanı sağlamak maksadıyla lavanta, biberiye, yalancı akasya, ıhlamur, fıstıkçamı, ceviz ve badem türlerinde tıbbı ve aromatik fidanlar dikildi. 

BAL VERİMİ ARTIYOR

Arıcılara daha iyi hizmet vermek ve kaliteli bal üretimini artırmak amacıyla Kırıkkale Orman İşletme Müdürlüğü Kılıçlar Köyü, Işıklar Köyü ve Selamlı Köyü’nün yanı sıra dördüncü Bal Ormanı’nı Büyük Avşar Köyü’ne kuruldu. Bölgede oluşturulan alanlara çiçekli bitkileri diktiklerini vurgulayan Orman İşletme Müdürü Atilla Yılmaz, ormanlık alandaki boş yerleri ne kadar zenginleştirirlerse bal veriminin de o kadar artacağını dile getirdi. Kırıkkale’de var olan çam ormanlarına yeni fidan dikmeyi planladıklarına dikkati çeken Yılmaz, kentte arıcılığa en üst düzeyde verim sağlayacak alan oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.

Bal ormanını kullanan arıcılar ise Kırıkkale Orman İşletme Müdürü Atilla Yılmaz ve personellerine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, Kırıkkale’nin yeni bal ormanlarına ihtiyaç olduklarını da vurguladılar.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız