Bakmadan almayın

Bakmadan almayın

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada yumurtada üretim ve son kullanma tarihi şartı getirildiğini duyurdu.

YUMURTA ALIRKEN DİKKAT EDİN

Açıklamada, “Yumurta sağlıklı hayvanlardan elde edilmiş olmalıdır. Yumurta kendine has tat, koku ve renkte olmalıdır. Doğal renk ve kokusunu kaybetmiş, çürümüş, kokuşmuş yumurta ile kuluçka işlemi uygulanmış yumurta doğrudan tüketime sunulamaz ve gıda sanayiinde kullanılamaz. Kırık yumurta, yumurta ürünlerinin üretimi de dâhil olmak üzere, gıda maddelerinin üretiminde kullanılamaz.”

TARİHE DİKKAT

“A sınıfı yumurtada işletme ve kümes numarası ile yumurtlama tarihi kolayca görülebilir, okunaklı ve en az 2 mm yükseklikte olacak şekilde yumurta kabuğu üzerine damgalanır. Yumurtlama tarihi gün, ay, yıl olarak (Örnek: YT:1.1.2015 veya YT:1.1.15 ) damgalanır. A sınıfı yumurtanın etiketinde son tüketim tarihi “.....tarihine kadar tüketilmelidir.” veya “..........tarihinden önce tüketilmelidir.” ifadeleri kullanılarak yazılır. A sınıfı yumurta, yumurtlama tarihinden itibaren 21 gün içinde tüketiciye ulaştırılır. A sınıfı yumurtanın son tüketim tarihi, yumurtlama tarihinden itibaren 28 günden fazla olamaz” şeklinde ifadelere yer verildi.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!