Bakkal Amca kazansın

Bakkal Amca kazansın

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, bayramda vatandaşların küçük esnafı tercih etmelerini istedi. Vatandaşların küçük esnafla iç içe olması gerektiğini belirten Köstekli, küçük esnafların, büyük AVM?ler ile baş edebilme

KÜÇÜK ESNAFIMIZ SIKINTILI

Bayramlarda esnafların vatandaşlara karşı duyarlı ve anlayışlı olması gerektiğini belirten Köstekli, ?bayramlar esnaflar için önemli günlerdir? dedi. Ramazan Bayramı?na yaklaştığımız şu günlerde bayramda esnafların durumu hakkında bilgiler veren Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, Esnafların bayramda iyi iş yapacaklarına inandıklarını söyledi. Köstekli yaptığı açıklamanın devamında, ?Esnaflarımız ile bayram ile ilgili konuşmalarımızı yaptık. Küçük esnaflarımız sıkıntılı, çünkü vatandaşlarımız büyük AVM?leri tercih ediyor. Bu konuda vatandaşların küçük esnafa destek olması gerekiyor? dedi.

KENTLERİN GELİŞİ ESNAFA BAĞLIDIR

Kentlerin gelişmesinin tek şartının esnafların güçlü olmalarından geçtiğini belirten Başkan Köstekli, işportacılara izin verilmesinin şehirde ciddi anlamda kargaşaya yol açtığını ifade ederek, uygulamanın esnafların mesleki özeliklerine, fiziki şartlarına ve ticaret alanlarının coğrafi yapılarına göre düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Köstekli konuşmasının devamında, ?Tabandaki esnaf ve sanatkârın sorunu var. Yerelde belediyelerle sorun yaşandığını benden daha iyi biliyorsunuz. Motorize grubun sorunları var. Esnafın sorunları var. Türkiye değişiyor, dünya değişiyor, insanların yeme içme alışkanlıkları değişiyor. Biz bu ülkenin 800 yıldır devam eden ahilik geleneğini sürdüren bir teşkilatız? diye konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİK

Birlik ve beraberlik içinde sorunları çözeceklerini belirten Köstekli, küçük esnaf ile büyük alışveriş merkezlerinin arasındaki farkların çok büyük olduğunu söyledi. Köstekli konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, ? Birlikte hareket edip sorunları çözeceğiz. Esnafın sattığı malın arkasında, bir bilenden destek alarak daha iyi şekilde hizmet vermesinin peşindeyiz.  Esnaf mahalle kültürümüzde çok önemli bir yere sahiptir. Çocuklar esnaf dükkânlarına gönderilip test edilir. Para üstü alıyor mu? Doğru mal alıyor mu? Karşıdan karşıya geçebiliyor mu? Tarım Bakanlığı`ndan geliyorlar, yapı eski, şu eksik diyerek esnafa biz sizi kaydetmeyiz diyorlar. Tamam haklısınız. Peki, AVM`lerdeki koridorlarda açılan tezgâhların numaratörleri-ruhsatı var mı? Yok? dedi.

RAMAZAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

Köstekli konuşmasının sonunda Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Köstekli, yayınladığı mesajında, milletçe birlik ve beraberliğin çok önemli olduğu şu günlerde, bayramın tüm Türk halkına açılan bir kapı olması dileğinde bulundu.
Köstekli şunları kaydetti: ?Bayramlar, insanlarımız arasında yardımlaşma, dayanışma, sevinç, coşku ve barış duygularının yoğun bir biçimde yaşandığı müstesna günlerdir. Bu anlamda idrak etmekte olduğumuz Ramazan Bayramının çok önemli bir yeri vardır. Ülkemizde ve özellikle ilimizde dolu dolu yaşanan mübarek Ramazanı geride bırakarak, evrensel değerlerle yerel değerlerin buluştuğu bir bayrama daha ulaşmış bulunmaktayız. Özelde İslam Âlemine genelde ise bütün dünyaya kardeşlik ve dostluk mesajı veren bu günleri ilçemizde de uygun yaşamak, yaşatmak hepimizin görevi olmalıdır. Bu vesile ile Kırıkkale halkının mübarek ramazan bayramını tebrik ediyorum? diye konuştu.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı