?Bakkal Amca? yaşam savaşı veriyor

?Bakkal Amca? yaşam savaşı veriyor

KIRIKKALE´DE 600 ALIŞVERİŞ MERKEZİ BULUNUYOR

KIRIKKALE´DE 600 ALIŞVERİŞ MERKEZİ BULUNUYOR

?Bakkal amca? yaşam savaşı veriyor

Kırıkkale Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Adem Yurttan, günden güne türeyen marketler zincirinin sayısının giderek arttığını söyleyerek, küçük esnafın günden güne eridiğini belirtti.

KIRIKKALE´DE 600 MARKET VAR

Her geçen gün sayısı artan zincir marketlerle küçük esnafın başa çıkmakta zorlandığı belirten Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Adem Yurttan, ?Mahalle aralarında adım başı boy gösteren zincir marketler yüzünden küçük esnafımız iş yapamaz oldu. Kırıkkale´de günden güne türeyen bu zincir marketlerin sayıları 600´e dayandı. Bunlar yetmezmiş gibi zincir marketlerin kapandığı saatte küçük esnaf iş yapacak derken satış yasağı başlıyor. Oysa açılış kapanış bakımından belediyenin işletme açış ruhsatnamesinde yazılan kurallara harfiyen uyulmalı. Bir iş yeri için iki ruhsat olmamalı? dedi.

ANAYASA İHLAL EDİLİYOR

Anayasanın esnaf ve sanatkârı koruyan 173. maddesinin ihlal edildiğini ve tüm uyarılarına rağmen küçük esnafın korunması için gerekli önlemlerin alınmadığını anlatan Başkan Yurttan, ?Perakende sektörünü düzenleyen yasa yeniden gözden geçirilerek küçük esnafın korunmasına ilişkin gerekli tedbirler alınmalı. Zincir marketler genellikle sabah 09.00´da açılıp gece 22.00´de kapanıyor. Onların kapandığı saatte küçük esnaf iş yapacak derken alkol yasağı başlıyor. Saat 22.00 ve 06.00 arasını kapsayan alkol satışı yasağı küçük esnafın para kazanacağı zaman dilimine denk geliyor? diye konuştu.

HABER MERKEZİ



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı