Bakiler, ?Türkçemiz de sıkıntılar var?

Bakiler, ?Türkçemiz de sıkıntılar var?

Kırıkkale Eğitimciler Derneği (KEDER) ve Anadolu Genç İşadamları tarafından (AGİAD) düzenlenen programa katılan Şair ve Yazar Yavuz Bülent Bakiler, Türkiye`de Türkçe konusunda büyük sıkıntılar yaşandığını ifade etti.

TÜRKÇEMİZ BİR ÇIKMAZ İÇERİSİNDE Mİ?
Bakiler, Makro Sineması`nda `Türkçe` konulu konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye`de en büyük ayıbın Türkçenin yeteri kadar güzel bilinmemesi ve konuşulmaması olduğunu söyledi. Türkiye`nin batıdan geri duruş sebebinin başında ise dilde ve Türkçe de meydana gelen kırıklıklar olduğunu ifade eden Bakiler: "Gerçekten Türkiye`de Türkçemiz bir çıkmaz içerisinde mi? Türkçemizin bir takım sıkıntıları mı var? Yoksa bunları ben mi büyüterek söylüyorum diye düşünenler olabilir. Ama benim uzun yıllardan beri yaptığım çalışmaların bana sağlamış olduğu kanaatlerdir. Ülkemizde Türkçe konusunda gerçekten büyük sıkıntılar içerisindeyiz." dedi.
 
KİTAPLAR OKUNMUYOR
Gençlerin kitap okumamasına da değinen Bakiler, üniversitelerden mezun olan öğrencilerin yüzde 38`inin kitap okumadığını ifade etti. Dünyanın dört bir tarafında insanların kelimelerle düşündüğünü, kitap okunduğunda kelime dünyasının gelişebileceğini belirten Bakiler, kitap okuma sayesinde insanların kendisini geliştirdiğini söyleyerek: "Bunları size yeni bir ufuk çizgisi gösterebilir miyim? düşüncesiyle anlatıyorum. Üniversitedeki arkadaşlarım benim yaptıklarımı izledikleri takdirde aynı başarıya ulaşacaklardır." diye konuştu.
 
HER ŞEY OKUMAKTAN GEÇER
Türkiye`nin batsında ve doğusunda düşmanlarının var olmaya devam ettiğini söyleyen Bakiler, "Bunları bizleri yok etmek için dilimizi ve kültürümüzü değiştirmeye çalışıyorlar. Dost görünen NATO dahi bu işin içinde bulunuyor. Bulara karşı direnmek için her şey okumaktan geçiyor." şeklinde konuştu. Programa katılan Bakiler`e teşekkür eden KEDER Başkanı Hadi Yalman`da, dilin kültürle birlikte bütünleşmesi gerektiğinin altını çizdi.
 


1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti