Bakanlık her duruma hazırlıklı

Bakanlık her duruma hazırlıklı

OKULLARIN AÇILMASI UZAYABİLİR Mİ?

Bakanlık her duruma hazırlıklı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Koronavirüs salgını sebebiyle okulların kapatılmasının ardından devreye sokulacak olan uzaktan eğitim sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Selçuk, açıklamasında, “Uzaktan eğitimlerin yayını TRT'den yapacağız. Tekrar saatleri de olacak. Bütün ekip ve içerikler hazır, çekimler bitti. TRT'nin alt yapısı bizi çok rahatlattı” dedi.

Uzaktan eğitim derslerinin Pazartesi 09.00'da başlayacağını hatırlatan Bakan Selçuk, “Dersler, okuldaki gibi 40 dakika değil 20 dakika olacak. Sabah yetişemeyenler öğleden sonra izleyecek. Televizyonda vereceğimiz eğitim aynı zamanda geçmiş konularla, yüz yüze eğitimle de bağlantılı olacak” diye konuştu.

Uzaktan eğitimin ders ortamı gibi olması gerektiğinin de altını çizen Bakan Selçuk, “Bir masa düzeni olabilir. Ders izlerken veya çalışırken sürekli bir şeyin yenildiği, içildiği çok daha esnek bir ortam yerine daha ders ortamına benzer, sınıf ortamına odaklanmayı sağlayacak bir yaklaşım söz konusu olabilir” şeklinde konuştu.

LGS ve YKS’de yüz yüze eğitimde verilen bilgiler dâhilinde olacağını vurgulayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Uzaktan eğitimin uzayıp uzamayacağına Bilim Kurulu karar verecek. Biz sınavı yüz yüze verilen eğitimlerden yapacağız. Biz 'Televizyondan izlediğiniz derslerden sınav yapacağız' diye bir yaklaşım içinde değiliz. Bizim derdimiz denetlemek değil, bizim derdimiz illa sınav yapalım da değil. Bizim derdimiz eğitimi eğitim gibi yapmak” ifadelerine yer verdi.

Bakan Selçuk açıklamalarına şöyle devam etti: “Eğer sağlık koşulları bunu gerektirirse LGS ve YKS, ertelenebilir. Tercihim ertelememek, zamanında yapmak sınavı. Özellikle sınav senesinde olan çocuklar için ekstra bazı çalışmalarımız var. Mesela sanal sınıflar. Bunların takvimi, hangi ilde ne zaman, hangi saatte açılacak, bunların hepsi hazır ve yayınlanacak.”

“Psiko-sosyal destek paketimiz bir iki gün içinde devreye giriyor. 20 bin öğretmenin ataması ve bu takvimle ilgili çalışıyoruz. Okulların ne zaman açılacağı belirsiz olduğu için bu süreç de devam ediyor.”

“Özel okul öğrencileri de EBA'dan faydalanacak. Zaten EBA özel okullara açıktı. Açılmayan tek yazılım vardı o da 23 Mart'ta açılacak.”



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ