Bakan´ın anlayışı büyük bir gaflettir

Bakan´ın anlayışı büyük bir gaflettir

SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI VURGUN MİLLİ SAVUNMA BAKANININ NATO İLE İLGİLİ SÖZLERİNE TEPKİ GÖSTERDİ

SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI VURGUN MİLLİ SAVUNMA BAKANININ NATO İLE İLGİLİ SÖZLERİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Bakan´ın anlayışı büyük bir gaflettir

Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun, Milli Savunma Bakanı Işık´ın NATO ile ilgili sözlerini eleştirerek, ?Savunma Bakanı´nın açıkladığı askeriyenin NATO´nun ruhuna göre tekrar yapılandırılacağı anlayışı büyük bir gaflettir, NATO hiçbir zaman bu milletin evlatları için var olmamıştır? dedi.

BİR UCU AMERİKA, BİR UCU AVRUPA

Vurgun, ?Ülkemizde yaşanan bu darbe girişiminden sonra neden dış güçlere dikkat çekiyoruz. Çünkü milletimiz bir kez daha görmüştür ki yaşamış olduğumuz hastalıkların kökü bu topraklarda değildir. Bu kökün bir ucu Amerika´ya bir ucu Avrupa´ya bir ucu da İsrail´e dayanmaktadır? diye konuştu.

TÜRKİYE HASSAS GÜNLERDEN GEÇİYOR

Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun, 15 Temmuz Darbe Girişiminden sonra ülkenin hassas günlerden geçtiğini belirterek, ?Koskoca ülkenin gündemi itirafçı, iftiracı, fırsatçı  veya iddiacıların laf kalabalığına kurban edilmemelidir? dedi. Vurgun, 15 Temmuz´da milletin üzerine düşeni hakkıyla yaptığını vurgulayarak, bu işin savunucularının siyasi kurumlar olduğunu söyledi. ?Yanlışlarla mücadele edilirken, yeni yanlışlar olmasın? diyen Faruk Vurgun, geçmişte yaşanan yanlışlıklara tekrar zemin hazırlanması konusunda uyarıda bulunarak, ?Bu topraklar üzerinde hedefi olanların ekmeğine yağ sürülmemelidir! Büyük savaşların eşiğinde olan dünyada kaosa sokulmak istenen ülkemiz 2-3 yılda bir aynı delikten ısırılmamalı, tecrübe yeniden tecrübe edilmemelidir? diye konuştu.

AVRUPA TAVIRLARIYLA BİR KEZ DAHA SINIFTA KALMIŞTIR

15 Temmuz Darbe Girişimini için doğru adımların atılması gerektiğini, yanlış çözümlemeler yapıldığında daha büyük sıkıntılarla karşılaşılabileceğinin altını çizen Faruk Vurgun, ?Milli Savunma Bakanı´nın açıkladığı askeriyenin NATO´nun ruhuna göre tekrar yapılandırılacağı anlayışı büyük bir gaflettir. NATO hiçbir zaman bu milletin evlatları için var olmamıştır. Bu mesele, büyük oyun içinde tecrübe edilmeden önlem alınmalıdır. Hakeza her seferinde insan hakları, hukukun üstünlüğü, demokrasi gibi kavramlara sarılan Avrupa, darbe girişimi sırasındaki tavırlarıyla sınıfta kalmıştır. Böylelikle Avrupa´nın gerçek yüzünü bir kez daha görmüş olduk. Bundan dolayı biz de diyoruz ki Türkiye artık gerçek bir dış politika siyaseti gütmeli ve geçmişte yaşanan uydurma uyum politikalarını bile bir tarafa bıraksak darbe girişimi sırasındaki duruşları sebebi ile Avrupa Birliği Bakanlığı kaldırmalıdır? dedi.

KUKLA DA GÖRÜLEBİLMELİDİR

?Kukla, kuklacıyla beraber görülebilmelidir. Aksi takdirde isimleri değişse de yaşanan sorunlar bitmeyecektir? diye ifade eden Vurgun, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: ?Görünen o ki, örgütün yani kuklanın yerli taraftarlarıyla mücadelede hızlı ve sert adımlar atılırken kuklacıya karşı hassas ve dikkatli davranılmaktadır. FETÖ´nün yıllar yılı sadece Milli Görüş ile bağdaşmayan anlayışı da  doğru bir şekilde okunmalıdır. Batı sevdası, Batı taklitçiliği, Batı´dan medet umma, Batı´nın istediği, sevdiği İslam´ı benimseme gibi anlayışlar kökten sakattır, büyük bir yanılgıdır. Milli Görüş bu milletin özünden çıkmış yine bu milletin hakiki görüşüdür. Başkasının ne dediğine değil milletimizin inancının, ruh kökünün, kimliğinin ne dediğine bakılmalıdır. Ölçülü siyaset şiar edinilmelidir. Türkiye ırkçı emperyalizmin Müslümanların itikadını sulandırma amacı taşıyan ılımlı İslam tuzağına da düşmemeli, Müslümanları birbirine kırdırma ve Müslüman olmayanları İslam´dan korkutma amaçlı radikal İslam bataklığına da batmamalıdır? şeklinde konuştu.

MİLLİ GÖRÜŞ FETÖ´DEN UZAK DURMUŞTUR

Milli iradenin siyasete yapılan darbeye dur dediğini, siyasi irade de milletin inancına, itikadına karşı yapılan darbeye artık dur demesi gerektiğini belirten Vurgun, ?Bir başka husus herkesin itiraf ettiği gibi evet Milli Görüş bu yapıyla mesafeli durmuştur. Fakat aynı zamanda bu yapıyı besleyen ve destekleyen dostlarıyla da mesafeli olmuştur. Ülkemizde yaşanan bu darbe girişiminden sonra neden bu denli dış politikaya önem veriyor ve dış güçlere dikkat çekiyoruz. Çünkü milletimiz bir kez daha görmüştür ki yaşamış olduğumuz hastalıkların kökü bu topraklarda değildir. Bu kökün bir ucu Amerika´ya bir ucu Avrupa´ya bir ucu da İsrail´e dayanmaktadır? diye uyarıda bulundu.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız