Bakan´dan ikinci sözünü bekliyoruz

Bakan´dan ikinci sözünü bekliyoruz

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU, ?GÖKÇEK YAPMAZSA BEN YAPAR BİTİRİRİM? DEMİŞTİ

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU, ?GÖKÇEK YAPMAZSA BEN YAPAR BİTİRİRİM? DEMİŞTİ

Bakan´dan ikinci sözünü bekliyoruz

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Gökçek´in başlattığı, Kırıkkale Kızılırmak Yeşil Vadi Projesi hala tamamlanamadı. Ağustos ayında Kırıkkale ziyaretinde, ?Melih Gökçek Yapmazsa ben yapar bitiririm´ müjdesini veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu´ndan Kırıkkale bir müjde daha bekliyor.

ANADOLU´DA İLK VE TEK OLACAK

Anadolu´nun en büyük rekreasyon alanı olarak tabir edilen Kızılırmak Yeşil Vadi Projesini Kırıkkaleliler hasretle bekliyor. Yıllardır gündemde olmasına rağmen bir türlü tamamlanamayan proje kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı çeşitli çalışmalar yaptı ancak proje beklenilen düzeyde bir türlü ilerleyemedi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından çalışmaları yürütülen ?Kızılırmak Nehri Yatak Tanzimi Projesi? kapsamında Kızılırmak´ın sağlı ve sollu kenarının, yaklaşık 4 bin 500 metre taş tahkimatı yapıldı ancak devamı gelmedi. Zamanın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Anadolu´nun en büyük rekreasyon alanı olan Kırıkkale Kızılırmak Yeşil Vadi projesinin, 2016 yılı yaz ayında tamamlanacağını açıklamıştı.

KIRIKKALE MÜJDE BEKLİYOR

Kırıkkale ilinin uzun süredir gündeminde olan Yeşil Vadi Projesi hakkında Ağustos ayında Kırıkkale´yi ziyaretinde ve Kırıkkale heyetiyle yaptığı ikili görüşmelerde konuyla yakından ilgilenen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ?Yapılmakta olan rekreasyon projeleriyle birlikte, Kırıkkale halkının turizm, kültür, spor ve ticaret gibi hizmetlerle buluşturulması sağlanacak. Proje Ankara iline yakınlığı, çevre yollarının kesiştiği bir noktada bulunması ve Kızılırmak boyunca uzanan konumu sebebiyle, ayrıca bir öneme sahip bulunuyor. Bölgede tabiatla iç içe, sağlıklı ve kaliteli bir ortam oluşturulması ile bölge, Kırıkkale ilinin cazibe merkezi haline gelecek ve Kırıkkale´nin ekonomik ve sosyal gelişmesine önemli katkılar sağlayacak? ifadelerini kullanmıştı. Kırıkkale, hafta sonu partisinin il kongresi dolayısıyla ilimizi ziyaret edecek ?Yeşil Vadi Projesini Melih Gökçek yapmazsa ben yapar bitiririm? ifadelerine yer veren Bakan Eroğlu´ndan projenin tamamlanması için bir müjde daha bekliyor. 

PROJEDE NELER VARDI?

Yeşil Vadi´nin 500 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek ilk etabında, birçok sosyal faaliyet alanı yer alacak. Projede botanik bahçeleri, bisiklet yolları, golf sahaları, tenis kortları, futbol ve basketbol sahaları, yürüyüş yolları, spor merkezleri, doğal amfi, kır bahçeleri, restoran ve kafeteryalar, kondisyon istasyonları, pazar alanları, alışveriş alanları, eğitim alanları, evcil hayvan barınakları gibi çeşitli donatılar yer alıyor. Ayrıca 125 bin metre kare su yüzeyi alanına sahip olan alanda Osmanlı Teknesi projesiyle tekne turları yapılacak. Kızılırmak manzaralı piknik alanında koşu ve bisiklet yollarının yanı sıra çocukların atlarla buluşacağı manejler ve çocuk oyun grupları da yer alacaktı.

ÖNEMLİ BİR CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Dev rekreasyon alanı projesi Yeşil Vadi tamamlanıp hizmete girdiğinde hem Ankaralılar hem de Kırıkkaleliler ortak dev bir mekâna kavuşacak. İki il halkını buluşturacak ve günlük yaşamın stresinden uzaklaşıp doğayla iç içe zaman geçirmek ve çeşitli sosyal faaliyetlerde bulunmak isteyenlere aradıkları tüm imkânları bir arada sunan bir cazibe merkezi olacak Yeşil Vadi´nin hem büyüklük hem de içerdiği unsurlar bakımından dünyada emsali bulunmuyor. Ankara´yı 43 vilayete bağlayan kara yolu üzerinde kurulacak ve bu kategoride bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük proje olan Yeşil Vadi rekreasyon alanı, özellikle Kırıkkale iline ekonomik açıdan ciddi bir hareketlilik getirecek. Bu arada, 2010´da hizmete giren Ankara-Kırıkkale Yolu Elmadağ Rampaları sayesinde 30 dakikaya inen iki il arasındaki mesafe de Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesinin hayata geçmesiyle 15 dakikaya düşecek.

HABER MERKEZİ



ilhat
16.12.2017 20:55:45
kaç km hızla gidilebiliyorki 30 dk. olsun. 200 km hızla mı gidiliyor.

ilhat
16.12.2017 21:01:34
gökçekin ölü ve luzumsuz yatırımlarından birisiydi. çok şükür anra kurtuldu.zaten bu tip işler için gönderildi.

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ