Bakan Şahin istifaya davet edildi

Bakan Şahin istifaya davet edildi

Geçtiğimiz günlerde bir TV kanalında açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Şehit Aileleri ve Gaziler ile ilgili yapılan düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Bakan Şahin, henüz Meclis tarafından şehitlik tanımı yapılmamasına rağmen Si

STATÜ TANIMLAMASI SÖZ KONUSU DEĞİL
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Başkanı Rıfat Öcal ise konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı; ?Genel Merkezimizin ve Şubelerimizin tepkisi sonrası Sayın Bakan Genel Merkezimizi ve Şube başkanlarımızdan oluşan bir heyeti makamında kabul etti. Kabulde son günlerde kamuoyu gündeminde olan şehit yakınları ile gazilerin özlük haklarının iyileştirilmesini amaçlayan yasa tasarısı taslağı görüşülerek, derneğin teklif ettiği ve tasarıda yer alan öneriler değerlendirildi. Bakan Şahin yapılacak olan düzenlemede Şehit ve Gazilik ile ilgili bir statü tanımlamasının söz konusu olmadığı, Şehit yakınları ve Gazilerin özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik olduğunu belirtti. 5233 sayılı Terörden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun?un, isminden de anlaşıldığı gibi terör sebebi ile veya terörle mücadele sebebi ile zarara uğrama kriterini esas aldığı, yeni yasa taslağında bu kanuna eklenecek olan bir düzenleme ile tazminata hak kazanan ve hak kazanacak hayatını kaybetmiş veya Malul olmuş vatandaşlarımıza maaş bağlanarak süreklilik arz eden mağduriyetlerinin giderilmesi hedeflendiğini dile getirdi.?
 
TALEPLERİNİ İLETTİLER
Yasa taslağı hazırlığı sırasında 15 maddeden oluşan tekliflerini Şehit Yakınları ve Gaziler Daire Başkanlığına verdiklerini hatırlatan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, 10 maddenin yasada yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Uran diğer beş madde için Bakan Şahin?den destek istedi. Başkan Uran ve Şube Başkanları Türkiye Büyük Millet Meclisinde AKP Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu ziyaret etti. Gündeme getirilen sivil şehitlik olayından duyulan rahatsızlıkları dile getiren dernek üyeleri, Şehit Aileleri ve Gaziler hakkında yeni yapılacak olan düzenlemelerdeki taleplerini ilettiler. Dernek tarafından hazırlanan teklifler hakkında önerge verilmesini istediler.
 
TOPLANTILAR YAPILDI
Rıfat Öcal, ?Genel Merkez ve Şubeler olarak düzenlenen ziyaretler sonrası Şube Başkanları olarak bölge Milletvekilleri de ziyaret edilmiş istek ve talepler bir kez daha dile getirilmiştir. Düzenlenen Ziyaretler sonrası Genel Merkezimizde toplantı yapılmış, yapılacak olan düzenlemelerin takibine ve Şubelerin de Bölge Milletvekilleri ile görüşmelerine devam edilmesine karar verilmiştir. Yapılan görüşmeler ve yeni tasarıya eklenerek kabul edilen çalışmalar hakkında Derneğimiz tarafından Şehit Aileleri ve Gazilerimize gerekli bilgilendirmeler yapılmaktadır.? şeklinde konuştu.  
 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ