Bakan Şahin istifa etmelidir

Bakan Şahin istifa etmelidir

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Rıfat Öcal, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin`in bir televizyon kanalında, Uludere`de ölenlerin de `sivil şehit` olduğunu söylemesini tarihi bir gaf olarak değe

ULUDEREDEKİLER SİVİL ŞEHİT OLAMAZ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin`in, kısa süre önce katıldığı bir televizyon kanalında Irak`a kaçakçılık için giden köylülere Şırnak`ın Uludere İlçesi`nin karşısında Türk savaş uçaklarının açtığı ateşle ölen 34 köylünün de "sivil şehit" olarak kabul edildiğini belirterek, "Uludere`de ölen yurttaşlar sivil şehittir. Ölen kişilerin aileleri bu yasadan faydalanabilecek" sözleri yankı uyandırdı. Rıfat Öcal, yaptığı basın açıklamasında, Bakan Şahin?in istifa etmesi gerektiğini söyledi.

 

TALİHSİZ AÇIKLAMA

Öcal açıklamasının devamında, ?Bu talihsiz açıklama ülkenin bölünmez bütünlüğü için kan ve can veren aziz şehitlerimizin aileleri ve malul gazilerimiz üzerinde tarifi imkansız üzüntü, hayal kırıklığı ve öfke yaratmıştır. Kendi bünyesinde şehit ve gazi dairesi bulunan bir bakanın kanunların yasakladığı bir eylemi yaparken hayatını kaybeden ya da malul olanlara hiçbir şekilde şehit ya da gazi denilemeyeceğini bilmesi gerekirken bu talihsiz ve kabul edilemez gafı tarihe kara bir leke olarak geçmiştir? dedi.

 

ÖZLÜK HAKLARIMIZ GENİŞLESİN

Bakan Şahin`in şehit aileleri ve malul gazilerin özlük haklarını genişleteceği yönündeki sözleri tutmadığını belirten Öcal, sözlerini şöyle sürdürdü, ?Dağ fare doğurmuştur. Kanunlarda şehitlik tanımı bile yokken `sivil şehitlik` gibi ne olduğu belli olmayan, dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan bir kavramla şehitlik mertebesi sulandırılmaya çalışılmaktadır. Talihsiz açıklamanın olduğu gün şehitlerimiz mezarında ters dönmüş, vicdan sahibi sağduyulu vatandaşlarımız kahrolmuştur. Milletimiz `acaba gelecekte sivil şehitlerimiz için resmi tören yapılıp, bayrak ve madalya verilerek, şehitliğe defnedilip, defnedilmeyeceğini` merak etmektedir. Sayın Bakan talihsiz açıklamasından dolayı Türk milleti önünde özür dileyip, tüm çağdaş ülkelerde olduğu gibi istifa etmeye, aynı zamanda şehit aileleri ve gazilerin karşısına yanında tüm bürokratları alarak ulusal bir televizyon kanalında şehit aileleri ve malul gazileri ile ilgili iyileştirme yapıldığı iddia edilen tamamen hayal kırıklığı ve fiyasko olan çalışmaları tartışmaya davet ediyoruz?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ