Bakan Eroğlu´ndan 65 milyonluk müjde

Bakan Eroğlu´ndan 65 milyonluk müjde

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU BİR GÜNÜNÜ GEÇİRDİĞİ KIRIKKALE´DE ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU. KIRIKKALE´YE İKİ

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU BİR GÜNÜNÜ GEÇİRDİĞİ KIRIKKALE´DE ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU. KIRIKKALE´YE İKİ KONUDA TEŞEKKÜRLERİNİ İLETTİ

Bakan Eroğlu´ndan 65 milyonluk müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 5 bin köye 5 bin gelir getirici ormanın, 31 Aralık 2019´a kadar kurulmuş olacağını bildirdi. Eroğlu bu alanda Kırıkkale´ye yapılan yatırımların tutarının da 61 milyon lira olduğunu söyledi. Eroğlu ayrıca Kırıkkale´ye 16 yatırımın daha yapılacağı sözünü verdi bunların maliyetinin de 65 milyon lira olduğunu belirtti

KIRIKKALE´YE YAPILACAK YATIRIMLARIN MALİYETİ 61 MİLYON LİRA

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu temel atma, açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Kırıkkale´de önemli açıklamalarda bulundu. Bakan ilk olarak Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz´ı makamında ziyaret etti. Haktankaçmaz ile bir süre görüşen Bakan Valilik binasında basın toplantısı düzenledi. Şehre müjdelerle geldiklerini aktaran Eroğlu, 961 milyon lira maliyetli 9 tesisin temel atma ve açılışın törenini gerçekleştireceklerini söyledi. Tüm yatırımcı genel müdürleriyle Kırıkkale´ye geldiğini belirten Eroğlu, bu müjdelerin maliyetinin de 61 milyon lira olduğunu ifade etti.

KÖYLÜLERE GELİR GETİRİCİ ÜRÜNLERE ÖNEM VERİYORUZ

Eroğlu, orman köylülerine gelir getiren ürünlerle ilgili projelere çok önem verdiklerini vurgulayarak, "5 bin köye 5 bin gelir getirici orman, 31 Aralık 2019 tarihine kadar yapılmış olacak. Genelde bozuk orman alanlarında ya da uygun alanlarda oraya ne uygunsa ceviz, badem, dut, fıstık çamı, Siirt ve Antep fıstığı, defne ve aklınıza gelebilecek her meyve ile ilgili orman köylerini belirliyoruz. Ne kadar alan varsa bunları parselliyoruz. Diyelim ki 30 hane var, o haneye bölüyoruz. Kaçar dönüm düşüyorsa bunlara dikiyoruz, en uygun meyveyi. Kura çekiyoruz. Parselleri kurayla veriyoruz. Ama dikimi, 3 yıl bakımı bütün masrafları bize, geliri ona ait. Onlar da daha iyi bakıyorlar, bakılmadığında ikaz ediyorlar. Bugün vereceğimiz Kırıkkale´deki 90 badem fidanı o haneye yılda en az 7-8 bin lira, iyi bakarlarsa 12 bin lira ilave gelir getirir. Çünkü ceviz ve bademi şu anda ithal ediyoruz. Ceviz Eylem Planı ile bir seferberlik başlattık. Badem de de öyle. Her gittiğim ilde örnek olsun, muhtarlar görsün diye kura çekerek veriyoruz. Parselleyip ayırdık, dikim yaptık." Diye konuştu

ORMANLARI MİLLETİN EMRİNE VERİYORUZ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, valilik önündeki törende ise ormanları milletin emrine verdiklerini söyleyerek, "Eskiden devlet ormancılığı vardı. Ormanlar yasaktı, girilmezdi. Şimdi, ormanlık alanlara ceviz, badem dut gibi gelir getirici ağaçlar dikiyoruz. Hatta bal ormanları kuruyoruz" dedi.

ORKÖY KREDİ SERTİFİKALARINI ALDILAR

Bakan Eroğlu, Kırıkkale´de düzenlenen Devlet Su İşleri (DSİ) Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimi ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve ORKÖY Kredi Sertifikaları Dağıtım Töreni´nde yaptığı konuşmada, ise DSİ Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü ve Meteoroloji Genel Müdürlüğüne ait 9 tesisin temel atma ve açılışını gerçekleştirileceğini söyledi.

KIRIKKALE´YE 9 TESİSİN TOPLAM MALİYETİ 61 MİLYON LİRA

Tesislerin maliyetinin 61 milyon lira olduğunu ifade eden Eroğlu, Kırıkkale´ye eli boş gelmediklerini, 65 milyon lira maliyetli 16 tesisin de müjdesini getirdiklerini vurgulayarak, hayırlı uğurlu olmasını diledi.

KOP SAYESİNDE TÜM ÇALIŞMALAR DAHA DA RAHATLAYACAK

Eroğlu, Kırıkkale´nin Konya Ovası Projesi´ne de (KOP) dâhil edildiğini dile getirerek, "KOP ile Kırıkkale´deki barajlar, göletler, dere ıslahları, taşkın projeleri, sulama tesisleri, dere ıslahlarının tamamı 2019 sonuna kadar bitecek. Ayrıca ağaçlandırma ve erozyonla mücadele çalışmaları devam ediyor" diye konuştu.

ORMAN TEŞKİLATI KIRIKKALE´DE AĞAÇLANDIRMADA BAŞARILI

Orman teşkilatının Kırıkkale´de muazzam bir ağaçlandırma seferberliği yaptığına dikkati çeken Eroğlu, şu değerlendirmede bulundu: "Bu seferberlik kapsamında bütün okul, hastane bahçelerinin tamamı, yol kenarları ağaçlandırılacak. Artık ormanları milletimizin emrine veriyoruz. Eskiden devlet ormancılığı vardı. Ormanlar yasaktı, girilmezdi. Şimdi, ormanlık alanlara ceviz, badem dut gibi gelir getirici ağaçlar dikiyoruz. Hatta bal ormanları kuruyoruz. Arıcılara tam bir destek veriyoruz. Neticede diyoruz ki ´İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, her şey millet için.´ Artık ormanları da milletimizin hizmetine açtık. Baraj ve göletlerin kenarlarında yeşil kuşak ağaçlandırması, erozyon kontrolü ve gelir getirici ağaçların yetiştirilmesi yapılıyor."

ORMANLARI PARSELLEYİP KÖYLÜLERE 49 YILLIĞINA VERİYORUZ

Bakan Eroğlu, bazı köylere örnek olarak ormanlık alanda ceviz, badem, dut gibi gelir getirici ağaçlar dikerek köylüye 49 yıllığına verdiklerini anlatarak, şöyle dedi: "Bunları parselleyip o köyde kaç hane varsa kura çekip veriyoruz. 49 yıl geliri onlara ait. Masrafları ise bize ait. Ağaç dikme ve bakımı bize geliri vatandaşa ait olacak. ´49 yıl az´ diyenler oluyor. O konuda ben bir formül ürettim. Benim yetkim 49 yıl. Kanunla belki 99 yıla çıkarılabilir. Kanun çıkarmak zor derseniz, Orman Genel Müdürüme talimat verdim. ´Bir kasa al, oraya gelecekteki bakana bir mektup yazayım. ´Sayın bakan bir ağabeyin olarak senden rica ediyorum. Ben 49 yıl uzattım, 49 yıl da sen uzat´ diye kasaya bir mektup bırakacağız. Unutmayın torunlarınıza söyleyin, ´Bakanlığın kasasında bir mektup var´ diye. Onu bakan açsın Allah izin verirse 99 yıla çıkarsın. Devlet bir yeri verirse geri almaz."

KÖYLÜLERE SERTİFİKA VE FİDAN DAĞITILDI

Konuşmanın ardından 61 milyon lira maliyetli 9 tesisin temel atma ve açılışı gerçekleştirildi. Bakan Eroğlu, törenin ardından köylülere sertifika ve fidan dağıttı.

İL BAŞKANLIĞININ DÜZENLEDİĞİ SİYASET AKADEMİSİNE KATILDI

Valilik önündeki törenden sonra AK Parti İla Başkanlığına geçen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığının düzenlediği Siyaset Akademisi´nde ilk dersi verdi.
Kırıkkale´de toplu açılış ve temel atma törenine katılan Eroğlu, daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

BAKAN EROĞLU´NDAN KIRIKKALE´YE İKİ TEŞEKKÜR

Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Kırıkkalelilere teşekkür için geldiğini belirterek, bunun birincisinin 1 Kasım seçimlerinde elde edilen yüzde 63´lük oy oranı, ikincisinin ise 15 Temmuz darbe girişiminde kent halkının gösterdiği duyarlılık için olduğunu söyledi. Seçimde alınan oy için AK Parti Kırıkkale teşkilatlarına teşekkür eden Eroğlu, şunları kaydetti:  "Kırıkkale tarihindeki en fazla oy oranını 1 Kasım´da yüzde 63 ile sağladık. Muhteşem bir oran. Kırıkkale´de her 3 kişiden 2´si AK Partili. Önümüzdeki seçimler için de diğerleri AK Partili adayı. Teşkilatımızın bütün mensuplarına gönülden teşekkür diyorum. İkinci teşekkürüm de 15 Temmuz ile ilgili. FETÖ, 15 Temmuz´da tarihimizin en kanlı, alçak bir darbe teşebbüsüne, milleti bölme, parçalama ve işgal provası şeklinde haince bir girişime imza attı. Ama özellikle kurucu genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın cesareti, dirayeti, milletimizin kahramanlığı, Başbakanımız başta olmak üzere AK Parti ve diğer siyasi partilerin kararlı tavrı sayesinde bu hain darbe girişimi püskürtüldü. Allah´ın da yardımıyla. Ben özellikle takip ettim. 15 Temmuz´dan sonraki nöbetlere coşkulu bir şekilde devam ettiniz. Teşekkürüm sizlere. Hatta buradan Ankara´ya gittiniz. İlk gün gelenler var. Şehitlerimiz var."

SİYASET AKADEMİSİNİN İLK DERSİNİ BAKAN VERDİ

Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından İl Başkanlığında basına kapalı olarak gerçekleştirilen Siyaset Akademisi´nin ilk dersini verdi.



ilhat
11.10.2016 21:53:38
9 tesisin adı yokmu. hayalimi yoksa

1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız