Bak şu farenin yaptığına

Bak şu farenin yaptığına

Kırıkkale`nin Delice İlçesi`nde 20 yıldır fotoğrafçılık yapan ve ilçenin tek fotoğrafçısı olan bir esnafın bilgisayarı, farelerin kemirilmesi sonucu çökerek kullanılamaz hale geldi.

ÖNEMLİ ARŞİVİ SİLİNDİ

Delice ilçe merkezinde fotoğraf dükkânı işleten Alican Hato, sabah dükkânına geldiğinde bilgisayarını açtı ancak bilgisayarın çalışmadığını görünce bilgisayar kasasının içini açarak neden çalışmadığını öğrenmek istedi. Yaptığı inceleme bir fare tarafından içerideki kabloların kemirildiğini ve bilgisayarın içindeki birçok önemli parçaların şase yaparak zarar gördüğünü anladı. Bilgisayarında geçmiş yıllara ait çok önemli arşivinin olduğunu söyleyen fotoğrafçı Hato, "İlk defa böyle bir iş başıma geliyor. Bilgisayarım bir fare tarafından çökertildi. İnşallah içindeki bilgilerim kaybolmaz" şeklinde konuştu.

İŞLERİNE ENGEL OLDU

Müşterilerine vereceği hizmeti aksatmak istemeyen Hato, evinden getirdiği ikinci bilgisayarı dükkânına kurdu. Ama fotoğrafçı bu kez tedbirliydi. Bilgisayarın hemen yakınına bir tuzak yerleştirdi. Bilgisayar kasasının hemen yakınına yerleştirdiği tuzaktan çok ümitli olan fotoğrafçı, dükkânını kapatarak evine gitti. Sabah dükkânını açan fotoğrafçı, tuzakta yakalanan fareyi görünce bir oh çekerek sevincini çevrelerindekilerle paylaştı.



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu