Bahşılı'nın tarihi aralanıyor

Bahşılı

ÖĞRENCİLER İLÇELERİNİ KEŞFEDİYOR

Bahşılı'nın tarihi aralanıyor

Bahşılı'da Atatürk İlk ve Ortaokul öğretmenlerinden Sema Nur Uyar her iki okulda da başlattığı bir projeyle öğrencilere İlçe ve çevresini tanıtıp kültür gezileri düzenliyor.

ÖNEMLİ PROJE

Bahşılı'da Atatürk İlk ve Ortaokul öğretmenlerinden Sema Nur Uyar hem kendi okul öğrencileri, hem de Barbaros ortaokulu 7. ve 8. sınıf öğrencilerine başlattığı ‘İlçemi Yeniden Keşfediyorum' isimli bir proje ile İlçede bir dizi ziyaretlere başladı.

İLÇENİN GEÇMİŞ TARİHİ ARALANIYOR

Öğretmen Sema Nur Uyar proje hakkında şunları söyledi, ‘İlçemizi Yeniden Keşfediyorum' projesi kapsamında ilçemizde olup da bilinmeyen güzellikleri, değerleri ortaya çıkarmayı amaçladık. Bu kapsamda Atatürk ortaokulu öğrencilerinin tamamını Barbaros ortaokulunun 7. ve 8.sınıf öğrencilerini keşif gezilerine çıkardık. Öncelikle Kırıkkale İl Halk Kütüphanesi ve ilçe kütüphanemizi ziyaret ettik. Ziyaret esnasında üyelik başlattık. 60 kadar öğrencimizi üye yaptık, okumak için kütüphaneden bazı kitaplar aldık. Öğrencilerimiz kendi seçtikleri kitapları zevkle okudular. Kitap değişimini de okul idaresinden müdür yardımcımız Ünal Şimşek sağladı. Keşif gezilerinde 2. durağımız ilçemizde bulunan fakat öğrencilerimizin gidemedikleri Kırıkkale Şehitliği oldu. Orada şehit aileleriyle sohbet etme imkânı yakalayan öğrencilerimiz çok duygusal anlar yaşadılar.

160 ÖĞRENCİ FAYDALANIYOR

Toplamda bu projeden 160 öğrencimiz faydalanmaktadır. Gezilerimiz devam etmektedir. İlçemizin güzelliklerini keşfederek sahip çıkacağız ve Tarihsel anlamda, doğa güzelliği anlamında, sanayi kuruluşları anlamında keşifler yapmaya devam edeceğiz,   İlçemizin ve çevresinin en güzel yerlerini ve bilgilerini arşiv yaparak Kırıkkale'de gidilecek tek adres olarak İlçemizde oturup Kırıkkale'nin her yerinde bulunan ve 40 yıllık birikimiyle bize destek olacak olan AA muhabiri, gazeteci Ahmet Yaman'ın desteklerine güveniyoruz. Şimdiden bize vakit ayırdığı için teşekkür ediyoruz diyerek bu proje sayesinde öğrencilerin daha fazla bilgi sahibi olacağını ve kendilerine öz güvenleri gelecektir şeklinde konuştu.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti