Bahşılı?da AB projesi anlatıldı

Bahşılı?da AB projesi anlatıldı

Kırıkkale`nin Bahşılı ilçesinde ?AB Yolunda Kırıkkale? projesi kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Bahşılı Barbaros İlköğretim Okulu salonunda yapılan toplantıda, projede gelinen noktayı ve bilgilendirmeyi İl Planlama Uzmanı Mustafa Duman, Proje

AB YOLUNDA KIRIKKALE PROJESİ KAPSAMINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI


GENİŞ KATILIM

Kırıkkale Valiliği tarafından hazırlanan AB tarafından finanse edilen ve 25 il arasına giren, AB yolunda Kırıkkale projesinin devamı niteliğini taşıyan, Valilik tarafından AB birliği bilgilendirme günleri Bahşılı`da devam etti. Toplantıya, Bahşılı Garnizon Komutanı İsmail Çetinkaya, İlçe Emniyet Müdürü Dinçer Dinç, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hacı Aslan Atman, belediye personeli ile okul müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Bahşılı Barbaros ilköğretim Okulu Salonu`nda yapılan toplantıda gelinen noktayı anlatıldı.

 

PROJENİN AMAÇLARI

İlk olarak il merkezinde birkaç noktada yapılan toplantılar şimdi ilçelerde yapılmaya başlandı. İlçeler arasında ilk olarak Bahşılı ilçesinde yapılan toplantıda, AB`ye katılım süreci konusunda Kırıkkale kamuoyunun doğru ve sağlıklı bilinçlendirilmesi sağlandı. Proje ortaklığı Ahiler Kalkınma Ajansı, Kırıkkale Barosu Başarı Hukuk ve Toplum Derneği tarafından organize edilerek yapılıyor. Yapılan toplantılarda, AB birliğinin tarihi, AB kurumları, AB birliğinin işleyişi, yapı ve temel haklar sürecinin genel işleyişi, AB hukukunun üye ülkelerde uygulanan süreci işleniyor. Ayrıca AB hukuku ile ulusal hukukun işleyişi, Avrupa bütünleşmesi, Kopenhag kriterleri, AB`ye giden yol, AB anayasası, AB`ye üye ülkeler, AB liderler zirvesi, adım adım üyelik, Türkiye`nin önemi, AB fırsatları, hayat boyu öğrenme ve gençlik, AB kültür programları gibi çok önemli konulardan bahsedilerek katılımcılar bilinçlendiriliyor.

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ