Bahşılı kabına sığmıyor

Bahşılı kabına sığmıyor

Kırıkkale’nin en hızlı gelişen ve büyüyün ilçesi olarak dikkat çeken Bahşılıdaki gelişmeler “Bahşılı kabına sığmıyor” şeklinde yorumlanıyor.

Bu hızlı gelişmede etkisi olan Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin’in önemli makamlarda bürokratik geçmişi ve Ankara siyasetindeki çevresinin kalabalık olması hizmet ve yatırımları kolaylaştırıyor. İlçede hizmetlerin biri tamamlanmadan diğerine başlanıyor. Son olarak TOKİ bölgesindeki kanalizasyon çalışmasının ardından demirli beton yol çalışmasına başlandı.      

 

KIRIKKALE’NİN EN ŞANSLI İLÇESİ

Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesi son yılların en çok hizmet alan ilçesi olarak dikkat çekiyor. Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin’in devletin önemli kademelerinde görev yapması ve görevi süresince başarılı bir kariyer elde etmesinden dolayı Ankara”dan alınacak hizmet ve yardımların ilçeye gelmesinde etkili olurken ilçeye yapılacak hizmetler ve yatırımlarda pek sıkıntı yaşamadığı gözleniyor Tekin’in bürokratik engelleri kolay geçmesi siyaset ve bürokrasi ile yakından ilgili olması ise ilçe için bir şans olarak değerlendiriliyor. İlçenin de bundan dolayı şanslı olduğu söyleniyor.

 

İLÇEYE HİZMET VE YATIRIM YAĞIYOR

Bahşılı ilçesine son üç yılda getirilen hizmet ve yatırımların ilçe statüsüne geçtiği ilk yıldan bu yana yapılan hizmet ve yatırımlar toplamından fazla olması ilçe halkını dolayısıyla memnun ediyor. Öncelikle Belediyenin kurumsal yapısının yerine oturması ve liyakatlı kişilerin göreve getirilmesi ile başlayan süreçte öncelikle Belediye Başkanı Tekin’in özel gayret ve çabası ile makine parkının genişletilmesi ile rutin hizmetler vatandaşa daha kolay ulaştırıldı. Sonraki süreçte ise ilçenin en çok sorunlarından birisi olan su sorunu Tekin’in özel gayretleri sayesinde bulunan su kaynaklarıyla giderildi

 

CADDE VE YOL SORUNU GİDERİLDİ

Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin’in başkanlığındaki yönetim göreve geldiği günden bu yana ilçenin özellikle cadde ve sokaklarındaki sorunlar belediyenin öz kaynakları ve makine parkına kazandırılan araçlar sayesinde giderildi. Kilit parke sokaklar yenilendi. Ana caddelerdeki bozuk alt yapı tamamen yenilendi asfalt yapılması gereken caddeler asfaltlandı.

 

15 TEMMUZ DEMOKRASİ MEYDANI

Bayram törenleri ve özel günlerde kullanılmak üzere daha ilk belediye döneminde tahsis edilen meydan yeniden düzenlendi. Belediye binası ve çevresini kapsayan alan andezit taş döşeme ile kaplanarak ilçeye yakışır bir hizmet sunuldu. Alan içerisinde kapalı protokol oturma gruplarının yanı sıra çevresinde kapalı kamelyalar konularak halkın buralarda vakit geçirmelerine olanak sağlandı. Çay ocağı işletmeye açıldı. İlk belediye döneminde konulan Atatürk anıtı yenilendi. Meydan çevresine Türk bayrakları ile süslendi. Meydan ilçeye ayrı bir görünüm ve zenginlik kazandırdı.  

 

SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin’in özel çaba ve gayretleri sayesinde ilçedeki sosyal alanlar ve parklarda da önemli değişiklikler yapıldı. Kızılırmak ve çevresindeki belediyeye ait alanlar en iyi şekilde değerlendirilerek park düğün salonu ve sayfiye yeri olarak düzenlendi Şehit yakınları ve gazi ailelerinin yaralanacağı özel park ilçe adına bir gurur vesilesi oldu. Ayrıca ilçenin kuzey batısındaki topal dede türbesi ve çevresi belediye imkanları ile yeniden düzenlendi. Rahat ulaşımı sağlamak için önceden kullanışsız olan yol yeniden yapılarak halkın hizmetine sunuldu. Bu harada halkın birebir yararlanacağı ve bireysel istek ve taleplere de azami ölçüde genellikle olumlu cevap verildi. 

KASADAN BEŞ KURUŞ PARA ÇIKMADI

Bahşılı Kırıkkale ile ulaşım konusunda da şanslı ilçe olarak dikkat çekiyor. Kırıkkale ile sınır olması ilçe yaşayanları il merkezi ulaşımda kolaylık sağlıyor. Konya Kulu yolunu bağlayan çevre yolunun ilçe içinde kalan bölümü tamamlanırken ilçeyi ikiye bölen ve yıllardır istenilen bakım onarımı yapılmadığı için sorun hayline gelen yol Belediye Başkanı Tekin’in Ankara ile kurduğu temas ve özel gayretleri sayesinde Karayolları tarafından Belediyenin kasasından para çıkmadan otoban kalitesinde yeniden düzenlenerek halkın hizmetine sunuldu. Gidiş dönüş yaklaşık 3 kilometre yol çevre düzenlenmesi ve aydınlatması ile ilçenin prestij görünümüne daha zenginlik kattı. Vatandaşın ulaşımını daha kolaylaştırdı.

PERSONEL İŞÇİ GİBİ ÇALIŞIYOR

Bu arada Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin mesai mefrumu gözetmeksizin bireysel istek ve talepleri de takip ederek ilçede çok sayıda işsiz gencin iş sahibi olmasına yardımcı oldu. Çevre köylere yapılması gereken hizmetlerde hiç geri durmadı. Dağlarda su aramadan köylerdeki toplanma odalarının düzenlemesine kadar her alanda yapılan çalışmaların başında bizzat kendisi bulunan Tekin, makama seçildiği günden bu yana çok özel günlerin dışında hiç takım elbise giymedi hep günlük giysilerle belediye personeli gibi çalışmalara katıldı. Özellikle dağlarda su arama çalışmalarında görmeye alışık olduğumuz Tekin’in diğer çalışmalarda da sahada bizzat çalışması ilçe halkının takdirini kazanmasına vesile oldu. Belediye Başkanı Tekin’in Ankara’daki evini Kırıkkale’ye taşıması ve buraya yerleşmesi ise takdirlerin en büyüğünü getirdi.  

MAAŞINI DÜZENLİ ALAN PERSONEL HALİNDEN MEMNUN

Belediye Başkanı Tekin, belediyede çalışan bütün personellerin maaşlarının eksiksiz şekilde göreve geldikleri günden itibaren yatırıldığını söyledi. Maaş bilançosu ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Tekin, 30 aylık bilanço konusunda bilgiler verdi. Konuyla ilgili detaylı bir açıklamada bulunan Başkan Tekin, “Biz iş üretiyoruz, dedi kodu değil, durmak yok çalışmaya devam” dedi.

 

30 AYLIK BİLANÇO ÇOK İYİ

Tekin, göreve geldiği 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren bugüne kadar  30 ay boyunca çalışan tüm memur, sözleşmeli personel, daimi işçi ve mevsimlik personel (6+6 ) 12 ay boyunca bir gün bile aksatmadan tüm personelin maaş ve promosyon Şirket Personeli de dahil Belediye tarihinde bir ilk olmak üzere ücretlerini ödediği gibi önceki dönemlerden kalan bir çok çalışanın   alacağı olan birçok personelin maşalarının ödendiğini söyledi

 

BELEDİYE ÇALIŞAN PERSONEL SAYISI

Belediyeye her ay İller Bankası’ndan 513 bin lira ödenek geliyor. Bu ödeneğin 298 bin lirası önceki dönem icra, protokol ve proje giderlerine kesiliyor. Belediyeye kalan ödenek ise 215 bin lira. Kesinti oranı yüzde 58 olarak gerçekleşiyor. Her ay Belediyenin personel maaş tutarı ise 709 bin 587 lira. Belediye, kesintiye rağmen Başkan Tekin ile bu ödemeyi 30 aydır aksatmadan devam ettiriyor.

 

AYLIK MAAŞ BİLANÇOSU

Belediyede personel sayısı 38 memur, 20 kadrolu, 18 mevsimlik işçi, 3 sözleşmeli, 30 da şirket çalışanı olmak üzere 109 kişi. Aylık memur maaş tutarı 307 bin 661 TL, 20 kadrolu ve 18  mevsimlik işçi aylık maaş tutarı 185 bin 232 TL, 3 sözleşmeli personel aylık maaş tutarı 16 bin 691 TL, 30 şirket çalışanının aylık maaş tutarı 200 bin TL ve toplamda personele aylık ödenen maaş tutarı ise 709 bin 587 TL.

 

PROMOSYON DA ÖDENDİ

Başkan Tekin, Belediyede bir ilki de gerçekleştirdi ve maaş ödemelerinin yanı sıra promosyon ödemeleri ile geriye dönük ödemeleri de gerçekleştirdi. Bu konuda da açıklamada bulunan Başkan Tekin, “30 ay boyunca çalışan tüm memur, sözleşmeli personel, daimi işçi ve mevsimlik personel (6+6 ) 12 ay boyunca bir gün bile aksatmadan tüm personelin maaş ve promosyon (Şirket Personeli de dahil Belediye tarihinde bir ilk) olmak üzere ücretlerini ödediğimiz gibi önceki dönemlerden kalan bir çok çalışanın   (13 maaşa kadar) alacağı olan birçok personelin maşalarının büyük bir kısmında ödemeyi rabbim nasip etti” dedi.

 

BAŞKAN TEKİN’E TEŞEKKÜR

Başkan Tekin, şahsi girişimleri ve çabası ile eksik kalan tutarı 30 ay boyunca aksatmadan ödemeye devam ederken, böylece Bahşılı Belediyesi’ni de olumsuz şekilde anılmaktan kurtarmış oldu. Bu gayreti ve ilçeye yönelik hizmet çabası ile Başkan Tekin, takdiri hak ederken, başta personel ve yakınları olmak üzere ilçe esnafı ve ilçe sakinleri Başkan Tekin’e gayretinden ötürü sosyal medya aracılığıyla teşekkürlerini iletiyor.

 

ALLAH UTANDIRMASIN

Çalışmaları ve maaş ödemeleri konusunda bilgi veren Başkan Tekin, “Biz göreve gelmeden önce nasıl bir yönetim tarzı sergileyeceğimize dair açıklamalarda bulunmuştuk. 30 aydır nasıl bir yönetim sergilediğimizi ilçe sakinlerimiz görmekte. Ne Belediyemizin, ne personelimizin ne de ilçe sakinlerimizin yüzünü kara çıkarmadık inşallah. Bu böyle devam edecek. İlçemizin bize olan güvenini boşa çıkarmadığımızı düşünüyoruz. Allah hiç birimizi utandırmasın. İlçemiz için durmak yok yola devam” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ