BAHŞILI BELEDİYESİ’NDEN BİR ÖRNEK ÇALIŞMA DAHA

BAHŞILI BELEDİYESİ’NDEN BİR ÖRNEK ÇALIŞMA DAHA

Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin tarafından ihtiyaç sahiplerine destek amacıyla kurulan Giysi Bank hizmetini bir adım öteye taşıdı ve kendi giysilerini üretmeye başladı.

ARTIK GİYSİ ÜRETİLİYOR

Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin tarafından ihtiyaç sahiplerine destek amacıyla kurulan Giysi Bank hizmetini bir adım öteye taşıdı ve kendi giysilerini üretmeye başladı. Kırıkkale’de ilk ve tek olan, Türkiye geneline de örnek gösterilen Giysi Bank, Başkan Tekin tarafından kurulmuş ve uzun süredir ilçedeki ihtiyaç sahiplerine karşılıksız olarak yeni ve sıfır giysi temin ediyordu. Başkan Tekin’in talimatı ile Giysi Bank artık kendi giysi imalat atölyesini açmış bulunuyor.

ELBİSE ÜRETİLİYOR

Giysi Bank’ın olduğu yerde iki adet dikiş makinası ile iki bayan görevli Giysi Bank için giyecek imalatı ve üretimi yapıyor. Giysi Bank’ta ihtiyaç sahipleri için etek, tunik, elbise, battal boy kıyafet, eşofman, çocuklar için eşofman ve pijamana üretimi gerçekleştiriliyor. Başkan Tekin, işi bir adım öteye taşıdıklarını ve artık imalata geçtiklerini söyledi. Şimdilik bu kalemlerde üretim yapılırken, ihtiyaç ve talebe göre üretim kalemlerinin artması ve buna göre personel ve makine sayısının da artırılması düşünülüyor. Üretim için makinaları Belediye temin ederken, kumaşlar da Belediye tarafından temin ediliyor. Üretimin her aşaması Giysi Bank’taki görevliler tarafından yapılıyor.

İHTİYAÇ İÇİN ÜRETİLİYOR

Giysi Bank’ta görevli Gülgün Aslan çalışmaları ve bu yeni gelişme konusunda bilgi vererek, “Bahşılı Belediyesi Giysi Bank’ta çalışıyorum. Çalışma arkadaşım Dönüş hanımla birlikte üretim yapmaya gayret ediyoruz. Bahşılı Belediye Başkanı Sayın Recep Zafer Tekin beyin katkılarıyla yapıyoruz. Kumaşımızı, makinalarımızı, malzemelerimizi temin ediyor. Biz de burada giysi üretimi yaparak halkımıza yararlı olmaya çalışıyoruz. Şalvar, etek, tunik, elbise bu üç dört kalem üzerinde çalışıyoruz. Genel ihtiyaca hitap etmeye çalışıyoruz. Başkanımıza sonsuz teşekkürler ediyoruz” dedi.

BAŞKAN TEKİN BİLGİ VERDİ

Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin Giysi Bank’taki bu yeni gelişme ile ilgili bilgi vererek, “Biz Bahşılı Belediyesi olarak Giysi Bank kurmuştuk. Burası gün geçtikçe de büyüyor. Burada biz tamamen yeni ve sıfır ürünleri temin ediyoruz ve ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza veriyoruz. Depremzedeler vardı onlara destek olduk. Şimdi biraz daha işi geliştirdik. Artık kumaşları kendimiz temin ediyoruz ve üretimini, kesmesi, dikmesi biz yapıyoruz. Burada iki görevlimiz bayan arkadaşımız var onlar yapıyorlar” diye konuştu.

“KENDİ İMALATLARIMIZ”

Başkan Tekin, “Buradaki kıyafetler bizim kendi imalatımız. Tunikler, eşofman altları yapıyoruz. Şalvar yapıyoruz. Etekler yapıyoruz. Okul sezonu açılmasıyla beraber de çocuklarımız için eşofman ve pijama gibi de kullanılabilecek ürünler yaptık, yapıyoruz. Devam ediyoruz. İhtiyaç sahiplerini bilgilendirelim dedik. Buranın faaliyetleri hakkında haberdar olsunlar diye. Bu ürünleri yapıyoruz, battal boy da yapabiliyoruz. Burada makinalarımız hazır. Bu imalatı yapan hanımefendiler de bu işlerde uzman kardeşlerimiz. Belediyemiz adına burada görülen makinalarda üretim yapıyorlar” dedi.

“BİZİM İÇİN DUA EDİN”

Başkan Tekin ayrıca, ilçe halkına da seslenerek, “Kendi halimizde belediye imkanları ile bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ayakkabılarımız da var, diğer malzemelerimiz de var. Halkımızın hizmetindeyiz. Sizden biz dua talep ettik, dualarınızı eksik etmeyin, hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyoruz” dedi. Burada üretilen tüm giysiler ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak veriliyor.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız