Bahşılı Belediyesi Ulusal Basında

Bahşılı Belediyesi Ulusal Basında

Bahşılı Belediyesi, Tekin’in talimatı ile sağlık sorunları yaşayan, tedavi olması gereken ilçedeki vatandaşları Kırıkkale, Ankara ve çevre illere Belediye’ye alınan tam donanımlı ambulansla götürüyor.

AMBULANSLA SAĞLIK HİZMETİ

İlçe sakinlerine sağlıkta ulaşım hizmeti vermek maksadıyla Bahşılı Belediyesi’ne Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin’in talimatı ile önce bir otobüs tahsis edilmişti. Sonra ise uygulama yaygınlaşınca hem daha hızlı ve hem de daha kapsamlı ve donanımlı hizmet verebilmek için tam donanımlı bir ambulans alındı. Uygulama devam ederken, vatandaşlar Başkan Tekin’e bu çok özel uygulamadan dolayı teşekkür ediyorlar. Uygulama Kırıkkale’de bir ilk olarak dikkat çekiyor ve ulusal basında zaman zaman haber olarak yer alırken, örnek de gösteriliyor.

ÜCRETSİZ BİR UYGULAMA

Bu ücretsiz uygulama sayesinde vatandaşların servis bedeli cebinde kalıyor. Özellikle yaşlı, engelli ve ulaşım sıkıntısı yaşayan kişiler için bu uygulama büyük bir fayda sağlıyor. Servis hizmeti, Tıp Fakültesi Hastanesi ve Yüksek İhtisas Hastanesi başta olmak üzere Ankara ve çevre illerdeki hastanelere ulaşımı kolaylaştırıyor. Servis hizmetini gerçekleştiren personel hastalara da her konuda yardımcı oluyor.

TEKİN BİLGİ VERDİ

Başkan Recep Zafer Tekin, bu uygulamanın vatandaşları mutlu ettiğini belirtti ve “Özellikle köylerden gelen vatandaşlarımızın hastaneye ulaşımı için önce ilçeye, ardından Kırıkkale merkeze ve son olarak da hastanelere gitmeleri gerekiyordu. Ankara’ya gitmeleri çok zor oluyordu. Bu durum hem maddi kayıplara yol açıyor hem de zaman kaybına neden oluyordu. Ancak Belediye tarafından başlatılan ücretsiz servis hizmeti sayesinde köylerden gelen vatandaşlar alınarak hastanelere götürülmekte ve daha sonra tekrar geri getirilmektedir. Bu hizmetimizi önce tahsis ettiğimiz otobüsümüz ile yapıyorduk, şimdi ise tam donanımlı bir ambulans aracımız var ve bununla gerçekleştiriyoruz” dedi.

ÖNEMLİ BİR HİZMET

Bahşılı ilçesinde kronik rahatsızlığı bulunan ve tedavilerini il dışında yaptırmak zorunda kalan ihtiyaç sahibi hastalara daha iyi imkanlarda hizmet sunabilmek adına belediyeye tam donanımlı bir ambulans kazandırılmış durumda. İçerisinde acil müdahale yapılabilecek her türlü tıbbi araç gereci bulunan ve Belediyeye kazandırılan tam donanımlı ambulanstan şehit yakınları, ekonomik durumları iyi olmayan engelli ve yaşlı vatandaşlar da yararlanabiliyor. Tam donanımlı ambulans bir çok belediyede bulunmuyor ama Bahşılı Belediyesi, Başkan Tekin’in girişimi ile böyle bir aracı ve hizmete sahip durumda.

KANSER HASTALARI VAR

İlçede neden tam donanımlı bir ambulansa gerek duyulduğu konusunda bilgiler veren Belediye Başkanı Tekin “İlçemize 2009 model bir ambulans kazandırdık. Bizim ilçemizde Allah şifa versin, il dışında tedavi gören kanser hastalarımız var. Bunları 3 yıldır biz kendi imkanlarımızla hastaneye götürüyor, kemoterapilerini yaptırdıktan sonra tekrar ilçemize getiriyorduk. Böyle bir hizmet başlatmıştık. Biz pandemi sürecinde bunu kendi imkanlarımızla çözmeye çalıştık. Uygulama yaygınlaşınca bu hizmetimizi tam donanımlı bir ambulansımızla yapma kararı aldık ve böyle devam ediyoruz” diye konuştu.

TAM DONANIMLI AMBULANS

Başkan Tekin “Ambulansımızın içerisinde acil müdahale yapabilecek her türlü teçhizatı bulunuyor. Bu ambulansımızdan şehit yakınları, ihtiyaç sahibi engelli ve yaşlılarımız da yararlanıyor. Diğer araçlarımız bu kadar donanımlı değildi. Zor şartlarda Belediyemize bu aracı kazandırdık. Allah kazasız belasız ilçemize hizmet etmeyi nasip eylesin. Belediye olarak vatandaş odaklı hizmetlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

VATANDAŞLARDAN TEŞEKKÜR

Ankara Etlik Şehir Hastanesi’ne tedavi için giden vatandaşlar, “Başkanımızdan Allah razı olsun. Böyle bir hizmet Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Çocuklarımıza evlere kadar servis yapıyor. Bizlere hastane hastane servis yapıyor. Taa Bahşılı’dan Ankara’ya kadar her gün istediğimizde araçlarını gönderiyor. Başkanımızdan Allah bin kere razı olsun. Her zaman başkanımızın yanındayız, destekçisiyiz. Böyle bir başkan da Bahşılı’ya bir daha gelmez. Allah razı olsun” dedi.

KIRIKKALE’DE  BİR İLK

Uygulama Kırıkkale’de ilk ve tek olmanın yanı sıra Türkiye genelinde de örnek gösterilen bir çalışma olarak dikkat çekiyor. Türkiye genelinde il belediyeleri dahil bir çok belediyenin ambulansı bulunmazken, Bahşılı Belediyesi Başkan Tekin’in girişimleri ile hem bir ambulansa ve hem de bu sağlık aracı ile ilçe sakinlerine sağlık hizmeti verme imkanına sahip durumda.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız