BAHŞILI BELEDİYESİ 19.5 MİLYON LİRA BORÇ ÖDEDİ

BAHŞILI BELEDİYESİ 19.5 MİLYON LİRA BORÇ ÖDEDİ

Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin Belediye’nin Mali durumunu açıkladı

Bahşılı Belediyesi, Başkan Tekin ile birlikte bugüne kadar bir yandan eski borçları ödedi, diğer yandan ise hizmetlerini, projelerini ve söz verilen yatırımlarını gerçekleştirdi.

 

HEM ÖDEME HEM HİZMET

Bahşılı Belediyesi, Başkan Tekin ile birlikte bugüne kadar bir yandan eski borçları ödedi, diğer yandan ise hizmetlerini, projelerini ve söz verilen yatırımlarını yor, diğer yandan da gerçekleştirdi. Belediye’nin borç ödemesine yönelik mali raporunu açıklayan Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin, “Bir yandan bizden önceki eski dönemlerden kalma borçları ödedik ve ödemeyi sürdürüyoruz, söz verdiğimiz yatırımlar ve projelerimizi gerçekleştiriyoruz” dedi.

RAKAM RAKAM AÇIKLANDI

Bahşılı Belediye Başkan Tekin ilçeye hizmetlerin yanı sıra eski dönemlerden kalan borçları da ödemeyi sürdürdüklerini belirtirken, Belediye’nin 54 ayda 19.5 milyon TL borç ödediğini açıkladı. 2004-2009 yıllarına ait 43 milyon TL olan borç için ödeme yapıldığı bildirildi. Başkan Tekin, konuyla ilgili bilgi verdi ve "2004-2019 yıllarına ait 43.000.- Milyon TL olan borçtan; 54 ayda 19.590.513.- TL Belediyemiz adına BORÇ ödenmiştir. Durmak yok çalışmaya devam" dedi.

DÖNEM DÖNEM ÖDEMELER

Belediye 54 ay boyunca hem eski dönemlere ait borç ödemesi yaptı ve hem de rutin hizmetlerini aksatmayarak devam ettirdi. Bunun yanı sıra söz verilen projeler gerçekleştirildi, yatırımlar aksamadan devam etti. Belediye 2019 yılında 2 milyon 234 bin lira, 2020 yılında 2 milyon 293 bin lira, 2021 yılında 3 milyon 39 bin lira, 2022 yılında 5 milyon 269 bin lira, 2023 yılının 10. Ayına kadar da 6 milyon 653 bin lira ödeme yapıldı. Toplamda ise 19 milyon 590 bin lira ödeme gerçekleştirildi. Bu ödemeler ilçenin İller Bankası’ndan aldığı gelirlerden kesilerek yapıldı.

BAŞKAN TEKİN BİLGİ VERDİ

Çok borçlu bir Belediye devraldıklarını ancak bunun kendilerini yıldırmadığını belirten Başkan Tekin, “Göreve başladığımızda çok borçlu bir belediye devraldık ne yazık ki. Önce esnaf ve piyasa borçlarımızı ödedik. Sonra İller Bankası’na olan borçlarımızı yapılandırdık. 54 ay boyunca 19.5 milyon lira borç ödedik. Ödemeye de devam ediyoruz. Bunu yaparken, hizmetlerimizi aksatmadık, söz verdiğimiz yatırım ve projelerimizi gerçekleştirdik ve gerçekleştiriyoruz. Arzu ettiğimiz hedeflere doğru emin adımlarla ilerlemeyi sürdürüyoruz” dedi.

AYAKLARI YERE BASAN BELEDİYE

Hem ödemeler ve hem de yatırımları nasıl gerçekleştirdiklerine dair de bilgiler veren Başkan Tekin, “Gerçekçi bir anlayışla yönetiyoruz belediyeyi. Bunu herkese anlattık gösterdik. 54 aylık sürede bunu ispat ettiğimizi düşünüyoruz. Ayakları yere basan, borçsuz, hizmetlerini aksatmayan, bunun yanı sıra yatırım ve akılcı projelerini gerçekleştiren bir belediye vaat etmiştik. Bunu yapıyoruz. Bizim tek dileğimiz ilçe sakinlerimizin bize edeceği duadır. Her işimizde samimiyiz, samimiyetimizi ortaya koyuyoruz. Göreve başladığımızda öncelik sırasına koymuştuk sorunları tek tek gerçekleştirme gayreti ile işe başladık. Bugünlere borçlarımızı da ödeyerek geldik. Herkese destekleri için teşekkür ediyoruz. Onların desteği ile emin adımlarla da yolumuza devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR

Daha yapılacak bir çok iş olduğunun altını çizen Başkan Tekin, “Biz en başta gerçekçi olacağımızı söylemiştik. Akılcı projeler ve yatırımlar ile belediyeyi temiz bir şekilde yöneteceğimizi beyan etmiştik. Aynen de böyle devam ediyoruz. Daha yapacak çok işimiz var. İlçemize yönelik farklı projelerimiz ve fikirlerimiz var. İnşallah ileriki dönemde bunları da anlatma ve gerçekleştirme fırsatımız olacak diye düşünüyoruz. Herkese Belediyemiz adına teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

 


 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız