Bahar Şenlikleri başladı

Bahar Şenlikleri başladı

ÜNİVERSİTEDE ŞENLİK ZAMANI

Bahar Şenlikleri başladı

Kırıkkale Üniversitesi 2015 Bahar Şenliklerinin açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Öğrencilerimiz Eylül ayından itibaren yoğun şekilde bir eğitim, sınav atmosferinin içerisindeler. Bizlerde bu stresten uzak durmaları için her yıl olduğu gibi bu yılda bahar şenliği düzenlemesi kararı aldık. Bu etkinliklerle birlikte öğrencilerimiz yeniden bir nefes alacak” dedi.

UZUN SÜREN ÇALIŞMANIN ESERİ

Kırıkkale Meslek Yüksek Okulu önünde düzenlenen açılış töreninde şenlik programının uzun süren bir çalışma ile belirlendiğini ifade eden Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Baybars Kazancı öğrencilerin sınav ve eğitim stresinden bir nebze de uzaklaşması için bu tür organizasyonlara imza attıklarını ifade etti. Etkinlikleri bu yıl daha uzun bir süreye yaydıklarını belirten Kazancı, Buradaki amacımız ise; öğrencilerin daha güzel vakit geçirmesi oldu” dedi.

ÇEVRE İLLERE RAHAT ULAŞIM İMKÂNI

Kırıkkale Üniversitesi'nin en huzurlu ve en verimli bir üniversite olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız ise, Bizim üniversitemiz İç Anadolu Bölgesinin tam ortasında yer alıyor. Burada eğitim-öğretim alan öğrencilerimiz de çevre illere daha kolay ulaşma imkânı sağlıyor. Çevre illerde yaşayan öğrencilerimiz de bizim okulumuzu rahatlıkla tercih edebiliyor. Öğrencilerimiz Eylül ayından itibaren yoğun şekilde bir eğitim, sınav atmosferinin içerisinde. Bizlerde bu stresten uzak durmaları için her yıl olduğu gibi bu yılda bahar şenliği düzenlemesi kararı aldık. Bu etkinliklerle birlikte öğrencilerimiz yeniden bir nefes alacak, geleceğe yönelik yapacakları çalışmalarda daha da olumlu şekilde ilerleyebilecek” şeklinde konuştu.

FAKÜLTE SAYISI 12'YE YÜKSELDİ

Fakülte sayısının her geçen yıl arttığını, bu yıl 12'ye yükseldiğini belirten Yıldız, Bu kapsamda oluşturduğumuz İslami ve İlimler Fakültemiz ilk defa 2015-2016 yılında öğrenci alımına başlayacak. İnşallah fakülte sayımız her geçen gün artacak ve de her alanda öğrenci alımı yapmaya başlayacağız” dedi.

SERGİ AÇILDI

Konuşmaların ardından üniversite öğrencileri tarafından folklor gösterisi sunuldu. Daha sonra programa katılan protokol üyeleri resim sanat sergisinin açılışını yaptı. Son olarak Türk Tasavvuf Musikisi konseri dinletisi düzenlendi. Bahar Şenliklerinde otocross gösterileri, paintball, gocard gösterileri yapılacak. Alışveriş yapmak isteyenlere büyük bir panayır alanı oluşturularak, esnafların yer aldığı yiyecek ve içecek stantları olacak.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı