BAHARIN MÜJDECİSİ LEYLEKLER GELDİ

BAHARIN MÜJDECİSİ LEYLEKLER GELDİ

Baharın müjdecisi olarak bilinen leylekler Kırıkkale`ye geldi. Leylekler, havaların ısınmasıyla evlerin çatılarında ve minarenin uçlarında bozulan yuvalarını tamir etmeye başladı.

YAVRULARI ORTAK BESLİYORLAR

Sıcak iklime sahip Afrika kıtasından Türkiye`ye göç eden leyleklerin daha önce yuva yaptıkları bölgelere geldiklerini ifade eden doğasever Mustafa Kara, ?7 -8 günde yuvalarını yaparlar. Dişi malzeme taşırken erkek yuvayı yapıyor. 30-34 gün kuluçka dönemleri oluyor. Gündüzleri erkek, geceleri ise dişiler yuvada kalıyor. Yavruları ortak besliyorlar? dedi. Yetkililer, leyleklerin eylül ayı başından itibaren aynı güzergahı izleyerek Afrika tarafına göç edeceğini kaydetti.

 

DOĞDUKLARI BÖLGEDEN FAZLA KOPMUYORLAR

Türkiye`ye giren leyleklerin bu aylarda Kırıkkale`de görülmeye başladığını açıklayan doğasever Mustafa Kara, "Avrupa ve Türkiye leyleklerin üreme bölgesidir. Sürü halindeki leyleklerin bir bölümü İç Anadolu Bölgesi`nde yaşamlarını sürdürür" dedi. Leyleklerin yön bulma konusunda önemli yeteneklere sahip olduğunu ifade eden Kara, "Afrika`dan yola çıkan leylekler, geçen yıl Türkiye`de hangi köye, nereye yuva yaptıklarını unutmazlar. Yine aynı bölgeye gelirler ve ürerler. Yavruları bile yumurtadan çıktığı yerin 50 kilometre çevresine yuva yapar. Doğdukları bölgeden fazla kopmuyorlar." diye konuştu



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü