Bahara coşkulu merhaba

Bahara coşkulu merhaba

Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı her yıl olduğu gibi bu yılda Kırıkkale'de coşkuyla kutlandı. Vali Ali Kolat, birliğin ve beraberliğin bozulmaması gerektiğini, bahar ayının bolluk ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.

ŞENLİK HAVASINDA GEÇTİ
Celal Bayar Parkında Kırıkkale Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramında Mehteran takımının gösterisi ve ustalar topluluğunun konseri kutlamalara damgasını vurdu. Şenliğe katılanlara ikramların yapılmasının da unutulmadığı kutlamalarda Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencilerinin Müzik Konseri, Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinin resim bölümü alan çalışması, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ustalar Topluluğu Konseri, Kırıkkale Belediyesi geleneksel etli pilav ikramı ile devam etti.

BİRLİK VE BERABERLİK BOZULMASIN
Kimi vatandaşlar da piknik yapıp gönüllerince eğelendi. Daha sonra Vali Ali Kolat Belediye Başkan Vekili Halil Danacı başta olmak üzere protokol üyelerine etli pilav ikram etti. Hıdırellez bayramı sevinç ve mutluluk içinde devam etmesini dileyen Vali Ali Kolat “ Hıdırellez bolluk ve bereketli ayıdır. Nevruz baharın başlangıcı yeni gün anlamında baharın canlandığı dönemdir Hıdırellez ise çiçeklerin ve bitkilerin ortaya çıktığı dönemdir. Hz. Hızır’ın karayı ve havayı temsil ettiği İlyas Aleyhisselam ise suyu temsil ettiğini ve ikisinin buluşmasında bolluk ve berekettin olacağı inanılır’’

HIDIRELLEZ BEREKET İLE GELİR
‘‘Herkes dilek ve temennisini bugünde yapar Hıdırellez’in bereketi ile yağmurda geldi huzur ve güvenin ve güzel ortamın hayırlara getirmesini diliyorum. Hıdrellez Kültür-Bahar Bayramı her yıl olduğu gibi bu yılda devam ediyor. Biliyorsunuz Nevruz baharın başlangıcıdır. Baharın canlanmaya başladığı dönemdir. Hıdrellez ise bütün yeşilliklerin, bolluk ve bereketin ortaya çıktığı dönemdir. Bu gün de Hz. Hızır ve Hz. İlyas’ın buluştukları ifade edilir. Hz. Hızır’ın karaya ve havayı temsil ettiği, Hz. İlyas’ın ise suyu temsil ettiği rivayet edilir.’’

İKİ PEYGAMBERİN BULUŞMASI
‘‘İki Peygamberin buluşmasından bolluk ve bereketin olduğu ifade edilir. Bu dönemde edilen dualar ve yapılan hayırlar kabul olur. Dolayısıyla şimdi de görüyoruz. Bolluk ve bereket var. Hıdrellezin bereketiyle yağmurlar da geldi. Bütün mesele gönüllerimizde de bolluk ve bereketin, birlik ve beraberliğin, huzurun olmasını temenni ediyorum. Bu güzel ortamın ülkemize ve insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Ben de bu güzel dualarla daha güzel ve mutlu günlere diyorum.” dedi.

DOĞA YEŞERİYOR
Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Şebnem Kaygusuz, Hıdırellez’in kış günlerinin bitip yaz günlerin başladığı doğanın yeşerdiği ve çiçeklerin açtığı günlerin uzadığı bir gün olduğunu ifade etti.Hıdırellez Bahar Bayramı her yıl olduğu gibi bu yılda coşkuyla kutlandığını belirten Belediye Başkan Vekili Halil Danacı da “Herkesin beklediği yaz ayları geldi Hıdırellez bunun müjdecisi bir ay önce yağış olmadığını düşünürken son günlerde yağmur yağdı. İnşallah herkesin katılacağı güzel bir etkinlik geçiririz, daha bereketli bir yıl geçmesini diliyorum.” diye konuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ