Bahar geldi, ilaçlama ekibi çalışmalarına hız verdi

Bahar geldi, ilaçlama ekibi çalışmalarına hız verdi

İLAÇLAMA 1 AY ERKEN BAŞLADI

Bahar geldi, ilaçlama ekibi çalışmalarına hız verdi

İlkbahar mevsiminin iyiden iyiye kendisini hissettirdiği şu günlerde Kırıkkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren İlaçlama Ekibi gece gündüz demeden çalışmalarına hız verdi.

KIŞ MEVSİMİ ILIK GEÇTİ

Kış Mevsiminin ılık geçmesinden dolayı bu yıl kış mevsiminde de hiç ara vermediklerini ifade eden yetkililer, Baharın gelmesiyle birlikte şehir içi ve şehir dışında belirlenen tüm mekânlarda ilaçlama çalışmalarına hız verdiklerini beyan ettiler.

İLAÇLAMA 1 AY ERKEN BAŞLADI

Cemrelerin düşüp doğanın canlandığı ve hava sıcaklığının hissedilir derecede artmaya başladığı şu günlerde çalışmalarını hızlandırdıklarını kaydeden yetkililer, ?Hava sıcaklıklarının artması sebebiyle tespit edilmiş olan başta sivrisinek, chironomid ve karasineklerin yaşam alanlarında daha larva iken ergin hale dönüşmeden kaynak ilaçlamaları geçen seneye göre 1 ay önceden, Şubat ayı içerisinde başlatılmıştır.?

İKLİM YAPISI, YÜKSEKLİK VE DİĞER COĞRAFİ KRİTERLER GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMAKTADIR

?Ayrıca gerçekleştirilen vektörel mücadele faaliyetleri kapsamında şehrimizin başta iklim yapısı, yüksekliği ve diğer coğrafi kriterler de göz önünde bulundurulmaktadır. Kambur sinek veya halk dilinde ivez olarak nitelendirilen vektörle mücadele kapsamında başta kaynak olarak nitelendirilen dere, kanal, bataklık ve sazlık alanlarda yine Şubat ayı içerisinde ilaçlama uygulaması başlamıştır.  Haşeratın yaşam alanı olarak seçmiş oldukları mezarlıklarımız da yabancı ot ilaçlaması faaliyeti de 27 Mart itibariyle başlamış ve halen devam etmektedir? dediler.

İHBAR SERVİSİ SÜREKLİ ÇALIŞIYOR

Vatandaşların vektörel mücadele kapsamında yapmış oldukları ihbarların da Kırıkkale Belediyesi İhbar Servisince alınıp değerlendirildiğinin altını çizen yetkililer, ihbar ve olağanüstü hava değişimleri yaşanmadığı takdirde belirlenen süre ve mekânlar dışında ilaçlama yapılmadığını vurgulayarak, ?İlimiz İç Anadolu Bölgesinin karakteristik iklim ve bitki örtüsü özelliklerini taşımaktadır. Bu yüzden de Belediyemiz İlaçlama Ekibinin planlamasını yapan uzmanlar, bu durumu dikkate almaktadırlar. Bir başka il ya da bölgede yapılan çalışmalarla ilimizdeki çalışmaların aynı dönemde olması mümkün değildir? diye konuştular.

ÖZEL HABER: HABİLHAN PEHLİVANLI



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü